Hírek
Tanévzáró buli PDF Nyomtat Email
2010 június 07., hétfő 07:51

A 11. A osztály tanévzáró bulit rendez 2010. június 10-én csütörtökön déltől este 8 óráig.

A következő programokkal várnak mindenkit:
- vizifoci
- strandröplabda
- sorverseny
- aerobic bemutató
- szépségverseny
- tánc bemutató
- tollaslabda
- lábtengó
- darts

A részletes programot keresd az osztályodban és a plakátokon!

A nap folyamán büfé üzemel!

A jelentkezési lapokat és a nevezési díjakat a várják a 35-ös terembe.

 

 

 

 
Trianoni emléktáblát avattak az Andrássy Gyula Gimnáziumban PDF Nyomtat Email
2010 június 03., csütörtök 20:46

Magyarország történelmének leggyászosabb napja 1920. június. 4-e, eme tragikus napról emlékeztek meg 2010. június 3-án délelőtt 11 órakor az Andrássy Gyula Gimnáziumban, ahol emléktáblát avattak  a trianoni békediktátum emlékére.
Az ünnepséget az iskola énekkara nyitotta meg a Himnusszal, majd Józsa Mihály előadóművész Juhász Gyula Trianon c. versének szívhez szóló előadása következett Az énekkar a Hamburgi menyasszony operett Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország c. részletét adta elő.
Az ünnepség fénypontja Szakály Sándor neves történész előadása volt. A MTA doktora Juhász Gyula versével kapcsolatban öntötte szavakba gondolatait, miszerint: „Lehet-e ennél szebben megfogalmazni ezt a fájdalmat...?” Ezután idézte fel Trianon szomorú körülményeit, amelyek  1920 június 4-én a magyar történelem legmegalázóbb szerződésének aláírásával zárultak le.
Komáromi István, a gimnázium igazgatója és Köles István, alpolgármester leplezték le a Mészáros Attila által elkészített emléktáblát. Az emlékmű alá három koszorút helyeztek el. Köles István és Fodor Lajos, önkormányzati képviselő a város nevében, Komáromi István, igazgató és a Diákönkormányzat néhány tagja (Balázs Milán, Botta Zsófia, Gedó Beáta) az iskola képviseletében végül pedig Boros Árpád és Mihálik Edvin a Rákóczi Szövetség nevében helyezték el a koszorúkat.
Nem szabad megfeledkezni a határon túli magyarokról sem,akik  mindig is magyarnak vallották magukat még Trianon után is, ezzel is kifejezve a nemzeti összetartozást.
„Trianon fáj mindenkinek, de ilyenkor mi nem ünneplünk, hanem emlékezünk a nemzet  egyik legsúlyosabb tragédiájára.”
Varga Zsófia
Szabó Zoltán
Varga Rebeka
Nyári Tünde
Mike Tímea
Mata Hajnalka
(Fotó: Varga Zsófia, Mata Hajnalka, Mike Tímea)

 

 
Andrássy díjeső a Sportparádén PDF Nyomtat Email
2010 június 03., csütörtök 20:30

Idén immár 6. alkalommal került megrendezésre a Városi Sportparádé, ahol az Andrássy Gyula Gimnázium diákjai több díjat is nyertek.
Minden iskola csoportosította erőit a minél jobb eredmények megszerzésének érdekében. Ez a rendezvény évről-évre diáktömegeket
mozgósít. A Sportcsarnokban mindenki részt vehetett a különböző vetélkedőkön, mint például óriás csocsó, darts, mini tenisz és
falmászás, ahol pontokat gyűjthettek az iskolák.  Voltak olyan iskolák is, akik az egész diákságot bevonták a pontgyűjtőakcióba.

Ezzel párhuzamosan folytak a különböző labdajátékok a közeli iskolákban.
Most is, mint minden évben indítottunk csapatokat. Idén is kiválóan szerepeltünk- mondta Gedó Beáta az Andrássy Gyula Gimnázium 11.e osztályos tanulója.

Az Andrássy Gyula Gimnázium eredményei:

Óriás csocsó 1. helyezett
Lány foci  1. helyezett
Fiú foci 1. helyezett
Mini tenisz   1. helyezett Szabó Emese
Mini tenisz 2. helyezett Fábián Réka
Mini tenisz 3. helyezett Seprenyi Adél
Röplabda 2. helyezett
Lány röplabda  2. helyezett
Lány streetball 2. helyezett
Fiú streetball 3. helyezett
Lány kézilabda 3. helyezett
Lány asztalitenisz 3. helyezett Molnár Nikolett
Lány asztalitenisz 4. helyezett Borbély Renáta

Varga Zsófia 11.e
Puskás Martina 12.a
Sztankovics Elizabeth 12.a

Képek megtekinthetőek

 

 
24 órás kosár az Andrássyban PDF Nyomtat Email
2010 május 24., hétfő 20:40

24 órán át pattogott a labda, immár több mint huszadik alkalommal az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium udvarán. A mérkőzést a 11/D-s fiúk és a 12/A-s lányok nyerték.

A rendezvény idén is rengeteg érdeklődőt vonzott. A csapatok az iskola diákjai közül kerültek ki. Régi hagyomány az iskolában a 24 órás kosármeccs, a tanulók nagyon szeretik, én is támogatom, hiszen ez elősegíti a diákok közötti kapcsolatok erősítését – jelentette ki büszkén Komáromi István, az iskola igazgatója.

Az előkészületek nagyjából két héttel korábban kezdődtek meg, Liszkai Ágnes tanárnő, a diákönkormányzat és a 11.D szervezésében. Az időpont eltolódása (korábban mindig áprilisban került megrendezésre) a ballagás előrehozása miatt volt szükség, ami az utóbbi évek során alaposan megnehezítette a szervezést. Azonban a hagyomány és diáktársaik iránti elkötelezettségük miatt ez sosem állította meg a szerevezőket – idén pedig a két hét alatt szinte különösebb probléma nélkül sikerült mindent megszervezni.

A  megnyitó május 20-án délben kezdődött, majd Komáromi István igazgató úr a labda feldobásával indította el az első mérkőzést. A pontokat a diákönkormányzat két tagja vezette, és egy tanár is mindig jelen volt, hogy felügyelje a meglehetősen valószínűtlenül kihágásokat. A rendezvény alatt került sor többek között a garabonciás jelölt bemutatására, valamint délután négy után egy filmvetítésre is. Délután ugyan egy kevés záporra is sor került, de ez nem okozott semmilyen nehézséget, ráadásul a kosármeccsek alatt az időjárás mintha folyamatosan javult volna. Este még a szurkolók is kinn aludhattak a padokon.

Mivel a kapuk este nyolckor záródtak, a mindenre elszánt játékosok az udvaron levő padokon, az aula folyosóján vagy a színházterem padlóján szenderülhettek álomra, az éhes vagy szomjas tanulók pedig a folyamatosan üzemelő büfét kereshették fel, ahol két óránként váltották egymást a szervezők. A játék pedig folyamatosan ment – mindig két meccs párhuzamosan, az iskola tornatermében a lányok, a szabad ég alatt pedig a fiúk mérték össze erejüket.

A játékosok éjszaka is lelkesen helytálltak a pályán, akiknek épp nem volt meccsük, azok a szomszédos pályán focival töltötték az időt. A nézők is végig kitartottak és biztatták kosarazó diáktársaikat. Az események pénteken nagyjából nyolc óra körül vettek drámai fordulatot, amikor megkezdődtek a döntők.

Végül pénteken délben kezdődött a kosárpályán az ünnepélyes eredményhirdetés (alig pár perccel a lányok utolsó mérkőzésének vége után) nagy tömeg előtt, derűs napsütésben. A dobogós helyezettek a serleg mellett egy-egy doboz tortával is gazdagabbak lettek. Miután igazgató úr lezárta rendezvényt a jövő évi „24 órást” váró szavaival a tanulók ismét elindultak a tantermek felé, többségük a siker szó szerint édes ízét érezve.

A helyezések a következőképp alakultak:
Fiúk:
1. 11/D, Air Action csapat, kapitány: Balázs Milán, játékosok: Vágvölgyi Ádám, Bagi Csaba, Dócs János, Mészáros Dávid, Sztrunga Zsolt, Pásztor István
2. 11/B, Mollusca csapat, kapitány: Lehóczki Dániel, játékosok: Papp László, Balázs Tibor, Óvári Péter, Gergely Zoltán, Tamás Roland, Samu Tamás
3. 10/D, Destroyers csapat, kapitány: Gerendeli Gábor, játékosok: Szabó Ábrahám, Halasi Tamás, Laczó Levente, D. Nagy Gergő, Bohus Richárd, Csibor Erzsébet

Lányok:
1. 12/A, kapitány: Papp Nikolett, játékosok: Kádár Zsanett, Győrfi Piroska, Hugyecz Bettina, Lovas Tímea, Dani Ildikó
2. 11/E, Shibuya csapat, kapitány: Botta Zsófia, játékosok: Gedó Beáta, Bencsik Enikő, Pálmai Kitti, Varga Zsófia, Farkas Eszter, Vozár Ágnes
3. 11/C, ASD csapat, kapitány:Lőrinczi Ágnes, játékosok: Seprenyi Adél, Gedó Ágota, Szabó Tünde, Giricz Mónika, Mata Hajnalka

Szabó Zoltán „Zoo_Lee”
11/e

Képek az eseményről: innen

 

 
Labdarúgás PDF Nyomtat Email
2010 május 18., kedd 08:11

A hétvégén megrendezett Dikolimpia leány labdarúgás országos döntőjén iskolánk csapata 100 %-os teljesítménnyel veretlenül, 22:2-es gólaránnyal a csoport első helyén végzett.

Ezzel a teljesítménnyel bekerült alegjobb 8 közé.

  • A legjobb 4 közé kerülésért a Zalaegerszeg csapatát 2:0 arányba.
  • A döntőbe kerülésért a Tolna csapatával 0:0-os mérkőzést játszott és a bűntető rugásokkal 1:0-ra kikapott.
  • A harmadik helyért a Budapest Dózsa Gimnázium csapatát verte 3:1 arányban és bronzérmet nyert.

A csapat tagjai:
Molnár Nikolett
Pallag Ágnes
Bali Mariann
Sánta Gréta
Lipták Lilla
Takács Barbara
Mrsan Maja
Jankulár Zita
Horváth Kitti

Gratulálunk a kimagasló sportsikerhez!

 

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

25. oldal / 38