Hírek
Áldott Karácsonyt - 2022 PDF Nyomtat Email
2022 december 20., kedd 12:29

Az Iskola Közösségéhez!

Kedves Diákok, Szülők, Kollégák!

A várakozás havában közeleg a szeretet születése, a másikra figyelés örök parancsa.

Kívánom, hogy hozza el mindez az áldást. Tanulókra, kollégákra, családokra - közösségünkre. Az egykori, a jelenlegi és a jövőbelikre egyaránt.

Kérem, hogy türelmet adjon - még nagyobb karéjjal és finoman csengő csendességet, hogy a lélek önmagába szálljon.

Kívánom, hogy ne csak hallgassuk, de halljuk is meg egymást!

Békés, boldog ünnepeket és jóérzésekben gazdag új évet kívánok!

Szabó László
intézményvezető

 

 
Búcsúzunk, Ica! PDF Nyomtat Email
2022 május 10., kedd 10:24

Ismét búcsúzunk! Ismét gyászolunk!

Tisztelt Andrássys Közösség!

Megrendülten tájékoztatjuk iskolánk közösségét arról, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 69 éves korában elhunyt iskolánk egykori gazdasági vezetője, Horváth Imréné.

1971-ben – még mint Jakubek Ilona – végezte el az egykori Rózsa Ferenc Gimnázium egyik szakközépiskolai osztályát, és 1988-ban tért vissza oda gazdasági vezetőként. Akkor már kétgyermekes családanya volt, leánya is a Rózsa Ferenc Gimnáziumba járt.

Gazdasági vezetői munkáját több mint két évtizeden keresztül szakszerűen, lelkesen, óriási energiákkal, töretlen munkabírással végezte. Működésének talán legnehezebb és egyúttal legeredményesebb szakasza a gimnázium és a kollégiumok mai helyére költözésének időszaka volt az 1990-es években.

Horváthné Ica, ahogyan az iskola dolgozói nevezték, olyan vezető volt, akire mindig lehetett számítani. Bármilyen egyéni problémával kerestük – akár a nyári szünetben is – ő mindig segített annak megoldásában – vagy megoldotta azt.

Nyugállományba vonulása után minden idejét, erejét a családjának szentelte.

Sajnos, ezt a sors nem engedte tovább!

Nyugodjék békében!

Az intézmény dolgozói nevében:

Szabó László Komáromi István
intézményvezető címzetes igazgató

 

 
Barát Tünde tanárnő búcsúztatása PDF Nyomtat Email
2022 április 13., szerda 15:10

Tisztelt Iskola-közösség,
Tisztelt Emlékezők, Gyászolók!

Barát Tünde tanárnő búcsúztatása 2022. április 22-én, pénteken 16 órakor lesz Békéscsabán, a Széchenyi ligetben, a Körösök Völgye Látogatóközpont területén.A család arra kéri a barátokat, kollégákat és ismerősöket, hogy mindenki csak egyetlen szál virágot hozzon búcsúzásként – egy olyan virágot, amilyet számára Tünde jelent.

A koszorúkra és virágokra szánt összeg helyett kérjük, támogassák a tanárnő szellemiségéhez és pedagógiai-nevelő munkájához kapcsolódó, a jövőben létrehozandó emlékdíjat, melyet a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium azon diákjai kapnak, akik média és humán területen kiemelkedő tehetségről, fejlődésről és eredményekről tesznek tanúbizonyságot. Mindezzel nem csak Tünde emléke előtt tisztelgünk, hanem azt is szeretnénk elérni, hogy munkájának céljai és eredményei minél tovább közöttünk maradjanak. Utalni az alábbi számlaszámra lehet (az utalás közlemény rovatába kérjük, írják bele: Barát Tünde Díj):

Szülők-Öregdiákok Alapítvány
11733003-20062967

A gyászoló család és az iskola dolgozói nevében

Szabó László
intézményvezető

 
Búcsúzunk, Tündi! PDF Nyomtat Email
2022 április 06., szerda 11:20

Tisztelt Andrássys Közösség!

Mély megrendüléssel tájékoztatom iskolánk közösségét: szeretett kolléganőnk, Barát Tünde tanárnő hajnalban örökre lehunyta a szemét. Az ember csak vonszolja a szavakat és cipeli gondolatait ebben a pillanatban, és minden gyarló, amit kimond és leír.

Hetek óta keressük önmagunkat, ténfergünk a gyógyír után. Törekszünk diákjainkat, közösségünket óvni, tanítani, nevelni.

A legmélyebb együttérzésünket és részvétünket tolmácsoljuk a gyászoló család felé.

Tünde egy volt közülünk. Mindent megtett az iskolájáért, osztályaiért, tanítványaiért és kollégáiért. A történelem és a média stúdiumainak, a tehetséggondozásnak, a felemelésnek és útra bocsátásnak vitathatatlan pedagógusa. Az örökkön feladatokat kereső alázat, példakép: TANÁR.

Az iskola gyászol. És én újra csillagot kérek a föld alatti égre!

Tünde! A kezed nyoma rajta van az iskolán. A béke kísérje örök álmodat!

Isten Veled!

Az intézmény dolgozói nevében,

Szabó László
intézményvezető

A CsabaTV emlékezése megtekinthető itt.

 

 
Búcsúzunk, Ági! PDF Nyomtat Email
2022 március 22., kedd 11:48

Tisztelt Andrássys Közösség!

Nehéz szívvel, mély fájdalommal tájékoztatom az iskola közösségét: Liszkai Ágnes tanárnő, szeretett kollégánk 2022. március 19-én az angyalok közé költözött.

Maga volt a tisztaság, a báj, az anyaság, a harmónia. A mosolya velünk marad örökre.

Liszkai Ágnes 2009-ben, pályakezdőként került az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumba. Magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, éveken keresztül Dök-patronáló kolléga és osztályfőnök volt. A segítőkészség, az empátia megtestesülése. A precíz, önmagával szemben maximalista tanárok azon típusából való, akik lelkiismeret-furdalást éreztek, ha a diákjainak egy-egy dolgozata „csak” jó osztályzatúra sikeredett. Tanított és nevelt – szívvel, lélekkel.

Az élet Adj király katonájában láncot alkotunk és egymás kezét szorítjuk. A gyászoló iskola is. Liszkai Ágnes tanárnő emléke méltón, nemesen él a szívünkben.

A gyászoló család közli a tisztelt megemlékezőkkel, hogy a temetésre 2022.március 24-én, csütörtökön 10 órakor Gyulán a Nagyrománvárosi Temetőben kerül sor.

Nyugodj Békében, Isten Veled Ági!

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium dolgozói nevében,

Szabó László
intézményvezető

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 38