Hírek
LanguageCert vizsgahely Békéscsaba PDF Nyomtat Email
2018 január 30., kedd 17:44

LanguageCert államilag elismert nemzetközi angol nyelvvizsga

A LanguageCert vizsgák a City & Guilds angol nyelvvizsgák utódjai, miután a Peoplecert Qualifications nevű angol cég megvásárolta a City & Guilds vizsgák szellemi tulajdonjogát és gondoskodik a vizsgák nemzetközi folytonosságáról.

A LanguageCert Nemzetközi Angol Nyelvvizsgák Nagy-Britannia egyik állami referenciakereten megtalálható angol nyelvvizsgarendszere, amelyet Európa több országában is elfogadnak.

A Peoplecert egy vizsgafejlesztéssel és vizsgaszervezéssel foglalkozó globális szervezet, amely az elmúlt közel 20 évben információs technológiai és menedzsment vizsgák fejlesztésével, illetve online vizsgáztatási platformok kidolgozásával és működtetésével alapozta meg hírnevét a világ több, mint 150 országában.

A Közös Európai Referenciakeret 6 szintjére kidolgozott vizsga számos előnyt nyújt felvételihez, diplomához, hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz. Felépítésében az egyszerűségre törekszik, és az általános, kommunikatív angol nyelvtudást méri hétköznapi, életszerű feladatokkal.

A vizsga alatt egynyelvű szótár használata megengedett. A LanguageCert vizsgaközpont korszerű oktatási segédanyagokkal, letölthető mintafeladatokkal, értékelt mintavizsgákkal és felkészítő feladatokkal segíti a vizsgára való felkészülést.

A vizsga olvasáskészség. íráskészség, beszédkészség és beszédértés részekből áll. A nyelvvizsgát csak akkreditált vizsgahelyeken lehet letenni, komplexen is, illetve külön írásbeli vagy szóbeli részvizsga formájában. A vizsgázók a nemzetközi bizonyítvány mellett államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt kapnak a sikeresen letett írásbeli és szóbeli részvizsgákért is.

 

A nyelvvizsga előnyei

-       nemzetközileg is elismert egynyelvű nyelvvizsga
-       a gyakorlati, kommunikatív nyelvtudásra helyezi a hangsúlyt
-       a feladatok hétköznapiak, életszerűek
-       a vizsga alatt egynyelvű szótár használata megengedett
-       a szóbeli vizsgán tanár-diák párbeszéde zajlanak, nincs helyben végzett értékelés

 

A nyelvvizsga felépítése

A LanguageCert Vizsgaközpont egynyelvű írásbeli, szóbeli vagy komplex angol nyelvvizsgákat kínál Magyarországon.

írásbeli részvizsga:

1. olvasáskészség
2. íráskészség

szóbeli részvizsga

1. beszédkészség
2. beszédértés

komplex vizsga

írásbeli részvizsga + szóbeli részvizsga

 

Jelentkezés, árak, vizsgaidőpontok, jelentkezési határidők

http://languagecert.hu/informacio_vizsga

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy a szóbeli vizsgák időpontja az aktuális vizsgabeosztás függvényében a fent megadott dátumok közül bármelyiken lehetséges.

A vizsgabeosztást a vizsgaközpont, illetve a vizsgahely határozza meg.

 

Vizsgaszabályzat

A jelentkezés és a vizsgán való részvétel feltétele a Vizsgaszabályzatban foglaltak elfogadása és tudomásulvétele.

A Vizsgaszabályzat elérhető a következő linken:  http://www.languagecert.hu/vizsgaszabalyzat

 

Nyelvvizsga értékelése

A komplex vizsga végeredménye az írásbeli és a szóbeli vizsgarészek eredményéből tevődik össze: amennyiben mindkét vizsgarészen legalább PASS eredményt ér el a vizsgázó, úgy LanguageCert komplex nyelvvizsgája sikeres lesz.

Sikeres írásbeli részvizsgához az olvasáskészség (Reading) és íráskészség (Writing) mérésénél legalább PASS eredményt kell elérniük a vizsgázóknak.

Sikeres szóbeli részvizsgához a beszédértés (Listening) és a beszédkészség (Speaking) mérésénél kell minimum PASS eredménnyel teljesíteniük a vizsgázóknak.

Az értékelésről részletesebb információ a vizsgaközpont honlapján található: http://www.languagecert.hu/ertekeles


Eredmények közlése

A vizsgaközpont feltölti az eredményeket az elektronikus adatbázisba, amint a végleges eredmények rendelkezésre állnak. Ez nem lehet később, mint az első vizsgaalkalomtól számított 30 nap. A vizsgahelyek feladata, hogy a vizsgázókat az eredményekről értesítsék az előre megbeszélt módon.

Vizsgaközpontunk személyesen is felvilágosítást ad az eredményekről, amennyiben a vizsgázó igazolni tudja személyazonosságát.

 

Felkészítést segítő anyagok

További részletes leírás a vizsgáról, gyakorló feladatsorok, mintamegoldások és szóbeli mintaanyagok a www.languagecert.hu weboldalon találhatók.

 

A Vizsgaközpont elérhetősége

A LanguageCert vizsgaközpont munkatársai szívesen állnak az önök rendelkezésére a következő elérhetőségeken:

LanguageCert Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont
1095 Budapest, Soroksári út. 48.
T + 36 1 612 0308

E Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 

Felügyeleti szerv: Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ www.nyak.hu

 

*********************

A LanguageCert angol nyelvvizsga leírása letölthető itt.

 

 

 
Megnyertük a Középiskolás Haditorna Versenyt! PDF Nyomtat Email
2017 október 13., péntek 08:34

2017. szeptember 29 - én a Békéscsabai Repülőtéren tartották a XVI. Békés megyei Honvédelmi Haditorna Versenyt. Ennek középiskolás kategóriáját a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium csapata nyerte. A csapat tagjai: Avramucz Dániel 10. D, Ancsin Zsolt 10. D, Csontó Dániel 10. B és Szántó Simon 10. E osztályos tanulók. A győzelemért járó díjakat a Magyar Honvédség nevében Lipták József őrnagy úr adta át a győzteseknek. A felajánlott különdíjat Révész Imre alezredes úr, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezetője adta át A csapat ezzel bejutott a tavasszal sorra kerülő országos döntőbe.

Az eredményhez gratulálunk és a folytatáshoz sok sikert kívánunk!

A díjátadásról készült képek megtekinthetőek a képtárban.

 

 
Étkezési térítési díj fizetése bankkártyával PDF Nyomtat Email
2017 október 07., szombat 12:00

Tisztelt Szülők!

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény 2017. október hónaptól lehetőséget biztosít az étkezési térítési díj bankkártyás fizetésre. Ennek feltétele, hogy a szülő a megelőző hónapban jelezze a menzaügyintézőnek, hogy a következő havi számlát bankkártyával kívánja kiegyenlíteni. Az étkezőhelyen a következő havi számla elkészítése során már a bankkártyás fizetési mód kerül rá a számlára.

A fizetés helyszíne a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény központi irodája, ahol a szülő a fizetés megtörténte után készhez is kapja a számlát.

A bankkártyás fizetésre minden hónapban 7:30 – 18:00 óráig lesz lehetőség a mellékletben meghatározott időszakokban.

Békéscsaba, 2017.10.02.

 

 
Baji Balázs visszatért PDF Nyomtat Email
2017 október 06., péntek 19:54

A diákok nagy örömére szeptember végén visszatért egykori iskolájába Baji Balázs, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnoki bronzérmes gátfutója. Az Andrássy Gyula Gimnáziumban együtt sportolt a gyerekekkel az Európai Diáksport napon. Az iskolában több száz diák közös bemelegítése után Komáromi István, az Andrássy Gyula Gimnázium intézményvezetője köszöntötte a vendégeket, majd Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója ajándékokat adott át az iskolának. A rendezvényen részt vett Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is. Ezt követően Baji Balázs, a rendezvény díszvendége hívta fel a figyelmet a mozgás, a sport fontosságára. A diákok Baji Balázs vezetésével 2017 métert futottak, majd a gátfutó közönségtalálkozón beszélt pályafutásáról, világbajnoki élményeiről az érdeklődő fiataloknak a két riporter Juhász Bogi 11.E és Paluska Patrik 12.D osztályos tanulók segítségével.

Képeket a Fényképek gyűjteményben találsz.

 

 
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutónk PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 28., csütörtök 05:51

 

Korábbi eredményéről itt írtunk.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 32