Hírek
Egy este az Olümposzon PDF Nyomtat Email
2017 március 24., péntek 20:33

Mennyei vacsora, „isteni” táncház és pezsdítő muzsika fogadta az V. Andrássy-bálra érkezőket 2017. március 9-én. A hagyományokhoz híven a 11.C osztály szervezte meg az idén görög pompában díszelgő rendezvényt. Az estét Komáromi István intézményvezető ünnepi beszéde nyitotta meg, majd az iskola versenytáncosai csillogtatták meg tehetségüket. A vacsora után az Over3 zenekar szórakoztatta a közönséget, és ezt követően a 11.C osztály igazi, mediterrán hangulatú táncházba invitálta a több mint 400 résztvevőt. A bálon arra is volt lehetőség, hogy a vendégek „Zeusz” és „Héra” bőrébe bújjanak egy fotó erejéig. Az este további részében iskolánk egy volt diákja, Zahorán Attila szolgáltatta a talpalávalót, mely garantálta a fantasztikus hangulatot.

A hangulatot bemutató képek megtekinthetők itt.

 

 
Véradás az Andrássyban PDF Nyomtat Email
2017 március 23., csütörtök 20:44

Segíteni az egyik legnemesebb gesztus, amit embertársainkkal szemben tehetünk, habár ez a szokás kezd kimenni a divatból. Az iskola folyosóján sétálva az egyik nap, egy „véradás” plakátra lettem figyelmes. Három dologban egyből biztos voltam: szeretnék segíteni, de félek a vértől és a tűtől, együtt meg még inkább.

Pár nappal rá kaptunk egy részletes tájékoztatást, ami cseppet sem nyugtatott meg. Elmondták, hogy majdnem fél liter vért fognak „lecsapolni” ha mindent rendben találnak az előzetes vizsgálatok során. Mindent tudtam, már csak a konkrét esemény volt hátra.

Odaértünk a jó öreg ebédlőbe, ahol már vártak a véradó székek és a szakemberek. Itt válaszolnunk kellett pár kérdésre, átestünk egy általános vizsgálaton és kaptunk csokit meg vizet, amit kötelező volt elfogyasztani. Az idilli állapotot csak a véradó zacskó látványa törte meg. Itt azért éreztem, hogy rendesen kalapál a szívem, de ha már ideáig eljutottam eszembe se jutott, hogy visszaforduljak, így hát beültem a székbe és a fejemet pont annyira fordítottam el amennyire lehetett, véletlenül se legyek szemtanúja az eseményeknek.

Ezután a legnagyobb természetességgel szúrták be a vénánkba a tűt. Ez inkább kellemetlen érzés, mint fájdalmas, de a következő 7-8 percben már át is élhettem ezt a nem mindennapi állapotot. A tű kihúzása (ekkor is inkább elfordultam), simán ment és már túl is voltam az egészen.

Az csak egy aprócska személyes siker, hogy leküzdöttem a félelmemet, de a dolog igazi sikere az az, hogy 28 ember több mint 12 liter vért adott ezzel segítve ismeretlen, rászoruló embereknek.

Talán sokan csak akkor éreztük át a súlyát ennek az apró gesztusnak, amikor megkaptuk az üzenetet, hogy vérünket kiszállították a kórházba egy rászorulónak és ezzel hozzájárultunk a gyógyulásához. Csodálatos érzés volt ezt olvasni és őszintén kívánom mindenkinek, hogy megtapasztalhasson bármi ehhez foghatót.

Az eseményről készült képek a képtárban megtalálhatóak.

 

Pásztor Csaba

 

 
Pályázat kollégiumvezetői állásra PDF Nyomtat Email
2017 március 23., csütörtök 17:53

Békéscsabai Tankerületi Központ

 

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján

pályázatot hirdet

Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium 

Kollégiumvezető (magasabb vezető)

beosztás ellátására.

További részletek a közigállás honlapon.


 
Repülő Iskola PDF Nyomtat Email
2017 március 22., szerda 10:21

Március 20-án iskolánkba is ellátogatott a Repülő Iskola. A program keretében mi, kilencedikes diákok ismerkedhettünk meg a matematika egy olyan oldalával, amire órán nem feltétlenül kerül sor, és itt is megtapasztalhattuk a gondolkodás örömét. Kreatív, játékos feladatokat oldhattunk meg közvetlen környezetben, három órán keresztül. Az érdeklődő diákoknak további lehetőségük lesz arra, hogy fejlesszék magukat matekból, ősztől ugyanis kétéves program indul, ami havonta egy teljes hétköznapot venne igénybe. Ebbe bizonyos belépési feltételek teljesítésével lehet bekerülni. A foglalkozásban az a jó, hogy nem csak az igazán kiemelkedő képességű matekzseniknek szól, hanem bárkinek, aki egy kicsit is szereti a tantárgyat. Mi nagyon élveztük, és reméljük, hogy minél több tanuló vesz majd részt iskolánkból a tanfolyamon.

Írta: Lajkó Tímea és Szűcs Eszter, 9.D

 

 
LanguageCert új vizsgahely Békéscsaba PDF Nyomtat Email
2017 március 16., csütörtök 20:44

Vizsgáztatás a gyulai Erkel Ferenc Alapítvány szervezésében történik.

 

LanguageCert államilag elismert nemzetközi angol nyelvvizsga

A LanguageCert vizsgák a City & Guilds angol nyelvvizsgák utódjai, miután a Peoplecert Qualifications nevű angol cég megvásárolta a City & Guilds vizsgák szellemi tulajdonjogát és gondoskodik a vizsgák nemzetközi folytonosságáról.

A Peoplecert egy vizsgafejlesztéssel és vizsgaszervezéssel foglalkozó globális szervezet, amely az elmúlt közel 20 évben információs technológiai és menedzsment vizsgák fejlesztésével, illetve online vizsgáztatási platformok kidolgozásával és működtetésével alapozta meg hírnevét a világ több, mint 150 országában.

A Közös Európai Referenciakeret 6 szintjére kidolgozott vizsga számos előnyt nyújt felvételihez, diplomához, hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz. Felépítésében az egyszerűségre törekszik, és az általános, kommunikatív angol nyelvtudást méri hétköznapi, életszerű feladatokkal.

A vizsga alatt egynyelvű szótár használata megengedett. A LanguageCert vizsgaközpont korszerű oktatási segédanyagokkal, letölthető mintafeladatokkal, értékelt mintavizsgákkal és felkészítő feladatokkal segíti a vizsgára való felkészülést.

A vizsga olvasáskészség. íráskészség, beszédkészség és beszédértés részekből áll. A nyelvvizsgát csak akkreditált vizsgahelyeken lehet letenni, komplexen is, illetve külön írásbeli vagy szóbeli részvizsga formájában. A vizsgázók a nemzetközi bizonyítvány mellett államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt kapnak a sikeresen letett írásbeli és szóbeli részvizsgákért is.

 

A nyelvvizsga előnyei

-       nemzetközileg is elismert egynyelvű nyelvvizsga
-       a gyakorlati, kommunikatív nyelvtudásra helyezi a hangsúlyt
-       a feladatok hétköznapiak, életszerűek
-       a vizsga alatt egynyelvű szótár használata megengedett
-       a szóbeli vizsgán tanár-diák párbeszéde zajlanak, nincs helyben végzett értékelés

 

A nyelvvizsga felépítése

A LanguageCert Vizsgaközpont egynyelvű írásbeli, szóbeli vagy komplex angol nyelvvizsgákat kínál Magyarországon.

írásbeli részvizsga:

1. olvasáskészség
2. íráskészség

szóbeli részvizsga

1. beszédkészség
2. beszédértés

komplex vizsga

írásbeli részvizsga + szóbeli részvizsga

 

Jelentkezés, árak, vizsgaidőpontok, jelentkezési határidők

http://languagecert.hu/informacio_vizsga

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy a szóbeli vizsgák időpontja az aktuális vizsgabeosztás függvényében a fent megadott dátumok közül bármelyiken lehetséges.

A vizsgabeosztást a vizsgaközpont, illetve a vizsgahely határozza meg.

 

Vizsgaszabályzat

A jelentkezés és a vizsgán való részvétel feltétele a Vizsgaszabályzatban foglaltak elfogadása és tudomásulvétele.

A Vizsgaszabályzat elérhető a következő linken:  http://www.languagecert.hu/vizsgaszabalyzat

 

Nyelvvizsga értékelése

A komplex vizsga végeredménye az írásbeli és a szóbeli vizsgarészek eredményéből tevődik össze: amennyiben mindkét vizsgarészen legalább PASS eredményt ér el a vizsgázó, úgy LanguageCert komplex nyelvvizsgája sikeres lesz.

Sikeres írásbeli részvizsgához az olvasáskészség (Reading) és íráskészség(Writing) mérésénél  legalább PASS eredményt kell elérniük a vizsgázóknak.

Sikeres szóbeli részvizsgához a beszédértés (Listening) és a beszédkészség (Speaking) mérésénél kell minimum PASS eredménnyel teljesíteniük a vizsgázóknak.

Az értékelésről részletesebb információ a vizsgaközpont honlapján található: http://www.languagecert.hu/ertekeles

 

Eredmények közlése

A vizsgaközpont feltölti az eredményeket az elektronikus adatbázisba, amint a végleges eredmények rendelkezésre állnak. Ez nem lehet később, mint az első vizsgaalkalomtól számított 30 nap. A vizsgahelyek feladata, hogy a vizsgázókat az eredményekről értesítsék az előre megbeszélt módon.

Vizsgaközpontunk személyesen is felvilágosítást ad az eredményekről, amennyiben a vizsgázó igazolni tudja személyazonosságát.

 

Felkészítést segítő anyagok

További részletes leírás a vizsgáról, gyakorló feladatsorok, mintamegoldások és szóbeli mintaanyagok a www.languagecert.hu weboldalon találhatók.

 

A Vizsgaközpont elérhetősége

A LanguageCert vizsgaközpont munkatársai szívesen állnak az önök rendelkezésére a következő elérhetőségeken:

LanguageCert Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpont
1095 Budapest, Soroksári út. 48.
T + 36 1 612 0308

E Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 

Felügyeleti szerv: Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ www.nyak.hu

 

*********************

A LanguageCert angol nyelvvizsga leírása letölthető itt.

 

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 30