Hírek
Megnyertük a Középiskolás Haditorna Versenyt! PDF Nyomtat Email
2017 október 13., péntek 08:34

2017. szeptember 29 - én a Békéscsabai Repülőtéren tartották a XVI. Békés megyei Honvédelmi Haditorna Versenyt. Ennek középiskolás kategóriáját a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium csapata nyerte. A csapat tagjai: Avramucz Dániel 10. D, Ancsin Zsolt 10. D, Csontó Dániel 10. B és Szántó Simon 10. E osztályos tanulók. A győzelemért járó díjakat a Magyar Honvédség nevében Lipták József őrnagy úr adta át a győzteseknek. A felajánlott különdíjat Révész Imre alezredes úr, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezetője adta át A csapat ezzel bejutott a tavasszal sorra kerülő országos döntőbe.

Az eredményhez gratulálunk és a folytatáshoz sok sikert kívánunk!

A díjátadásról készült képek megtekinthetőek a képtárban.

 

 
Étkezési térítési díj fizetése bankkártyával PDF Nyomtat Email
2017 október 07., szombat 12:00

Tisztelt Szülők!

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény 2017. október hónaptól lehetőséget biztosít az étkezési térítési díj bankkártyás fizetésre. Ennek feltétele, hogy a szülő a megelőző hónapban jelezze a menzaügyintézőnek, hogy a következő havi számlát bankkártyával kívánja kiegyenlíteni. Az étkezőhelyen a következő havi számla elkészítése során már a bankkártyás fizetési mód kerül rá a számlára.

A fizetés helyszíne a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény központi irodája, ahol a szülő a fizetés megtörténte után készhez is kapja a számlát.

A bankkártyás fizetésre minden hónapban 7:30 – 18:00 óráig lesz lehetőség a mellékletben meghatározott időszakokban.

Békéscsaba, 2017.10.02.

 

 
Baji Balázs visszatért PDF Nyomtat Email
2017 október 06., péntek 19:54

A diákok nagy örömére szeptember végén visszatért egykori iskolájába Baji Balázs, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnoki bronzérmes gátfutója. Az Andrássy Gyula Gimnáziumban együtt sportolt a gyerekekkel az Európai Diáksport napon. Az iskolában több száz diák közös bemelegítése után Komáromi István, az Andrássy Gyula Gimnázium intézményvezetője köszöntötte a vendégeket, majd Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója ajándékokat adott át az iskolának. A rendezvényen részt vett Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is. Ezt követően Baji Balázs, a rendezvény díszvendége hívta fel a figyelmet a mozgás, a sport fontosságára. A diákok Baji Balázs vezetésével 2017 métert futottak, majd a gátfutó közönségtalálkozón beszélt pályafutásáról, világbajnoki élményeiről az érdeklődő fiataloknak a két riporter Juhász Bogi 11.E és Paluska Patrik 12.D osztályos tanulók segítségével.

Képeket a Fényképek gyűjteményben találsz.

 

 
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutónk PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 28., csütörtök 05:51

 

Korábbi eredményéről itt írtunk.

 

 
TANKÖNYVOSZTÁS – 2017/2018-as tanév PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 29., kedd 15:00

9. évfolyamos tanulók számára:

A tankönyveket a tanulók az első tanítási napon, azaz szeptember 1-jén kapják meg osztályfőnöki órán.

Felsőbb évfolyamos, ingyenes tankönyvre jogosult tanulók számára:

  • Három- vagy többgyermekes családban élő tanuló esetén: az emelt összegű családi pótlékról friss, augusztusi, Kormányhivatal által kiadott igazolást kérünk. Az igazolásokat a tankönyvek átvételekor kell leadni az iskola könyvtárában. Csak azt az igazolást fogadjuk el, amelyen a tanuló után járó családi pótlék összege jelenleg is 16.000 Ft (egyedülálló szülő esetén 17.000 Ft). Kivétel ez alól, ha felsőoktatásban tanuló testvér/ek miatt kevesebb az összeg, ebben az esetben viszont kérjük csatolni a testvér/ek felsőoktatási tanulói jogviszony igazolását, és legkésőbb október 1-ig leadni a magasabb összegű családi pótlékról szóló Kormányhivatalos igazolást!
  • NEM három- vagy többgyermekes családban élő tanuló esetén: amennyiben korábban még nem lett leadva a megfelelő igazolás, azt a tankönyvek átvételekor kell leadni az iskola könyvtárában.

Az ingyenes tankönyveket szeptemberben kapják meg a tanulók, amennyiben a megfelelő igazolások leadásra kerültek!

Felsőbb évfolyamos, fizetős tanulók számára:

A tankönyveket a tanulók az első tanítási napon, azaz szeptember 1-jén kapják meg osztályfőnöki órán. A további részletekről az osztályfőnök küld majd tájékoztatást az osztálynak.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 32