Magyar nyelv hete 2012 PDF Nyomtat Email
2012 november 23., péntek 15:32

A múlt héten, november 12 és 14 között rendeztük meg iskolánkban a magyar nyelv hetét. Ezekben a napokban változatos programokkal tisztelegtünk anyanyelvünk előtt.

Hétfőn, 12-én délelőtt rendhagyó irodalmi órán vehetett részt mintegy 40 diák. A Jókai Színház színészei Petőfi A helység kalapácsa című eposzparódiájából adtak elő részleteket úgy, hogy interaktív módon bevonták a diákokat is az előadásba. Nem vallottunk szégyent, hiszen a 11.C és a 11. évfolyamos magyar fakultáció tagjai mindig ügyesen válaszoltak a művel kapcsolatos kérdésekre. Jó hangulatú, élményt adó óra részesei voltak a tanulók és tanárok egyaránt.

 

Ezenkívül mindennap egy-egy nyelvi, illetve irodalmi versenyre került sor 60 diák részvételével. A versenyeken a következő eredmények születtek:

Implom József helyesírási verseny

1. Holecska Tünde  11.B
2. Szilágyi Klaudia   9.E
3. Vulgarasz Zoé  9.E

Iskolai vers- és prózamondó verseny

1. Major Gyula  9.B  versmondásáért
Különdíj: Bela Gréta  11.D      prózamondásáért

Szép magyar beszéd – Kazinczy-verseny

Itt több kiemelkedő teljesítmény született.

Megosztott I. hely:
Bohus Lídia 9.B és Major Gyula 9.B

Megosztott II. hely
Festő Blanka  9.E és Zima Edina  10.B

3. Sándor Csaba  12.E

Köszönjük minden diáknak a részvételt, a győzteseknek és helyezetteknek gratulálunk!

A fotók a rendhagyó irodalomórán születtek.

 

További versenyeredményeink:

A múlt héten rendezték meg Gyulán a Simonyi Imre emlékversenyt. Többféle kategóriában mérték össze tudásukat a diákok. Iskolánkból Illés Adrián 10.A osztályos tanuló a versmondó- és a versmegzenésítő versenyen is  I. helyezést ért el.

November 21-én szintén Gyulán zajlott le az I. Gyulai ’56-os emlékverseny. Illés Adrián itt is remekelt. A vers- és prózamondó versenyen I., míg a versmegzenésítő versenyen II. helyezést ért el. Gratulálunk a kiváló eredményekhez!