Érettségi jelentkezés PDF Nyomtat Email
2009 január 20., kedd 08:19
Az érettségivel kapcsolatos információk az Oktatási Hivatal honlapján is olvashatók. (Az Oktatási Hivatal honlapján a tanulói jogviszonyban nem állók jelentkezéseit lehet regisztrálni, gimnáziumunk tanulói pedig az alábbi eljárásrend szerint jelentkezhetnek érettségi vizsgára.)
 
A május-júniusi érettségire jelentkezés elkezdődött gimnáziumunkban. A végzős osztályok jelentkezései az osztályokhoz beosztott jegyzők segítségével történik.
 
osztály
a vizsgabizottság jegyzője
 12.B Dr. Rókáné Rózsa Anikó
 12.C Zsingor Adriánné
 12.D Danczik Emese
 12.E Stefanik Klára
 13.A Vank Judit

 

A végzős diákok jelentkezésének menete:

1. A jegyzők összeszedik a személyi igazolványokat.

2. A jegyzők kinyomtatják a személyes adatokat tartalmazó jelentkezési lapokat.

3. Minden végzős diák osztályfőnöki órán megkapja a saját jelentkezési lapját, átnézi és piros tollal kijavítja az esetleges nyomdai hibákat illetve az adatokban lévő pontatlanságokat, valamint kiegészíti a személyes adatokra vonatkozó hiányosságokat. Ezt követően Kovács Tibor igazgatóhelyettes irányításával osztályfőnöki órán kitölti mindenki a tantárgyi jelentkezéseket.

4. Az otthoni pontosítások után a kézzel kitöltött jelentkezési lapot minden érintett tanuló átadja az osztályfőnökének (vagy a jegyzőnek). Aki rendelkezik már korábbi érettségi eredménnyel (előrehozott érettségit tett korábban), annak a jelentkezési lapjára ezeket a tantárgyakat is fel kell venni beszámítós vizsgaként és a kézzel kitöltött jelentkezési lap mellé csatolni kell a korábbi vizsga eredményét tartalmazó törzslap kivonatot.

5. A jegyzők a pontosított és kiegészített adatokat és a tantárgyi jelentkezéseket rögzítik az érettségi adminisztrációs rendszerben.

6. Az adatrögzítés után a kinyomtatott jelentkezési lapok visszakerülnek a tanulókhoz, akik figyelmesen átolvasva piros tollal kijavítják az esetlegesen előforduló hibákat. Aki hibát talál azonnal átadja a javított jelentkezési lapot a jegyzőnek.

7. A teljesen hibátlanul elkészített és kinyomtatott jelentkezési lapokat aláírva és a szülővel is aláíratva minden érintett végzős tanuló 2009. február 15-ig átadja a jegyzőnek. Az informatikából jelentkezőknek a választott szoftverek listáját, a testnevelésből jelentkezőknek egy nyilatkozatot is ki kell tölteni és ezt is határidőre le kell adni a jegyzőnek.

 

Az előrehozott érettségire jelentkezők jelentkezésének menete

Aki nem végzős diákként érettségi vizsgát szeretne tenni a május-júniusi érettségi vizsgaidőszakban, annak a 13-as irodában Izsó Kláránál lehet jelentkezni az érettségi vizsgára az alábbiak szerint. (Az érettségi vizsga megkezdésének természetesen az a feltétele, hogy az adott tantárgy minden évfolyamának tananyagából osztályzattal kell rendelkezni. A hiányzó évfolyamok osztályzatát a 2009. április 20-án kezdődő héten osztályozó vizsgával kell megszerezni. lásd! naptári terv)

1. 2009. január 20-tól a 13-as irodában  lehet átvenni a személyes adatokat tartalmazó jelentkezési lapot.(A jelentkezéshez a személyi igazolványra szükség van.)

2. Minden előrehozott érettségiző átnézi és piros tollal kijavítja az esetleges nyomdai hibákat, illetve az adatokban lévő pontatlanságokat, valamint kiegészíti a személyes adataira vonatkozó hiányosságokat és rávezeti a tantárgyi jelentkezéseket.

3. A kézzel kitöltött jelentkezési lapokat le kell adni a 13-as irodában.

4. Az adminisztrátor az adatokat rögzíti az érettségi adminisztrációs rendszerben.

5. Az adatrögzítés után a kinyomtatott jelentkezési lapok visszakerülnek a tanulókhoz, akik figyelmesen átolvasva piros tollal kijavítják a hibákat. Aki hibát talál azonnal leadja a javított jelentkezési lapot a 13-as irodában.

6. A teljesen hibátlanul elkészített és kinyomtatott jelentkezési lapokat aláírva és a szülővel is aláíratva minden érintett  tanuló legkésőbb 2009. február 15-ig leadja a 13-as irodában. Az informatikából jelentkezőknek a választott szoftverek listáját, a testnevelésből jelentkezőknek egy nyilatkozatot is ki kell tölteni és ezt is határidőre le kell adni a jegyzőnek. (Az űrlapok a 13-as irodában kérhetők vagy itt letölthetők: testnevelés középszint, informatika középszint, informatika emelt szint.)
 
 
Kérünk minden érintetett, hogy az érettségi jelentkezés során kellő figyelemmel és körültekintéssel járjon el, mert az adatok módosítása február 15. után csak korlátozottan lehetséges. 
 
Kovács Tibor
igazgatóhelyette