A Miniszter Elismerő Oklevele - 2016 PDF Nyomtat Email
2018 március 24., szombat 21:15

Óváriné Jámbor Éva

Középiskolai tanulmányait Debrecenben a KLTE gyakorló gimnáziumában végezte, 1982-ben érettségizett. Ezt követően a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett történelem-orosz szakos középiskolai tanári diplomát 1987-ben.

1987 és 1998 között a békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola tanára, közben pedig ugyanitt 1995-től nevelési igazgatóhelyettesként dolgozott.

1996-ban a KLTE Bölcsészettudományi Karán angol nyelvtanári diplomát szerzett. Az angol nyelvet már 1991 óta tanította akkori iskolájában.

Tanári pályafutásának második szakasza a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban, majd annak jogutódjában, az Andrássy Gyula Gimnáziumban zajlott.

A tanárnő gyorsan beilleszkedett nevelőtestületünkbe. Szakmailag elfogadták a kollégák. Nyitott, barátságos, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkező emberként pedig népszerűvé is vált a tanáraink körében. Szakmai feladatellátása során mindkét tantárgyát tanította. Mind a történelem, mind az angol munkaközösségnek aktív, többletfeladatokat is szívesen vállaló tagjává vált. Történelemből az iskolánkban működő emelt óraszámú csoport szaktanára és osztályfőnöke is volt egy személyben. Történelem tanárként külön kiemelem a tanulók hazaszeretetre nevelését, amelyet a tanárnő kiemelten fontosnak tart.

Szaktanári munkája mellett a tanárnő folyamatosan lát el osztályfőnöki feladatokat. Nem is érezné jól magát, ha nem lenne egy olyan osztálya az iskolának, amelyik nem az ő csapata. A tanárnő igazi csapatépítő ember. Osztályfőnökként igen hatékony pedagógiai – nevelő munkát végez. Ezt is lelkiismeretesen, pontosan, szívvel-lélekkel végzi. Jó kapcsolatban van tanítványaival épp úgy, mint azok szüleivel. A szülők kikérik véleményét a nehezebb nevelési problémáknál is, tanácsait megfogadják. Minden adódó alkalmat kihasznál, hogy diákjaival együtt lehessen. Nagy empátiával tudja kezelni az egyedi problémákkal küzdő tanítványai gondjait, problémáit. Sokat kirándul velük, szívesen vállal tanulókíséretet más osztályok kirándulásainál is.

Osztályfőnöki munkájával tanártársai körében is nagy tekintélyt vívott ki magának. Ezért is volt természetes, hogy amikor az osztályfőnöki munkaközösség vezetésére új kollégát kellet választani, akkor ez a választás rá esett. Ezt a munkáját is nagyon lelkiismeretesen végzi. Szívén viseli az iskolai közösségi szolgálat ügyét. Ennek a feladatnak ő az intézményi szakmai koordinátora.

A nevelőtestület felé irányuló bizalmát jelzi, hogy az elmúlt években – a többség bizalmából – a közalkalmazotti tanács tagjává választották.