Christmas Party

Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6 Slide 7 Slide 8 Slide 9 Slide 10 Slide 11
Example Frame

Christmas Party 1.
A december 7-i Christmas Party reggel az Oxford könyvvásárral vette kezdetét, ahol a brit Oxford University Press kiadó szótáraiból, könyveiből vásárolhattak iskolánk diákjai. Az angol nyelv gyakorlása céljából sokan vásároltak úgynevezett szintezett olvasmányokat, ami ismert angol regények egyszerűsített változatát jelenti. Mivel egy-egy regény többféle szintű feldolgozásban is létezik, mindenki választhatott a saját nyelvtudásának megfelelő szintű olvasnivalót.
A kiadó képviselője, Mészáros István közben rendhagyó angolórákat tartott a nyelvi teremben, ahol az Oxford University Press legújabb fejlesztésű tananyagait mutatta be, különös tekintettel az interaktív táblára alkalmazott digitális anyagokat. Diákjaink nagy érdeklődéssel figyelték az iskolánkban is használatos Headway sorozat digitális változatait, és annak sokoldalú használati lehetőségeit. A nyelvtanulás új távlatai jelentek meg ezzel az anyaggal, ami élményszerűbbé, hatékonyabbá és még élvezetessebbé teszi a nyelv elsajátítását.

Christmas Party 2.
A december 7-i Oxford könyvvásár, Christmas Party és angol teadélután kapcsán pályázatot hirdettünk minden angol nyelvet tanuló Andrássy-s diák számára, My Favourite Unit címmel. Bárki indulhatott akár egyénileg, akár csoportosan, de a pályázatot készítő csoport létszáma maximum három fő lehetett. A My Favourite Unit pályázat feladata egy projekt készítése volt írásos, rajzos vagy fotós változatban. Témája a pályázó angol nyelvi tankönyvéből a számára legkedvesebb unit feldolgozása volt, és annak bemutatása, miért van ennek számára jelentősége. A zsűri fontosnak tartotta az alapötletek megformálását, a figyelem felkeltését a nyelvtanulásra buzdítás vagy a témára irányítás tekintetében. Az elkészült alkotások az Iskolagalériában kerültek kiállításra, és jutalomkönyvekkel díjaztuk a legsikerültebbeket, melyeket december 7-én, az angol teadélutánon adtunk át!
Az elkészített pályamunkák értékelése után a következő eredmények születtek: I. helyezett Hortobágyi Viktória - Priskin Renáta - Tokai Kinga 11.C (tanáruk: Krébesz Magdolna). II. helyezett Nánási Anett 10.A (tanára: Galiszné Korcsok Katalin), III. helyezett Szabados Márk 10.B (tanára: Medvegy Anikó). A díjazott projektek alkotói egy-egy Oxford Graded Reader könyvet vehettek át. A december 7-én délután rendezett angol nyelvi vetélkedőn 18 csapat indult. A jó hangulatú vetélkedő alatt a szervező 10.E osztály által sütött karácsonyi süteményeket fogyasztották a versenyzők, mellé a konyhás nénik által főzött két nagy fazék tea fogyott el, szinte pillanatokon belül. Amíg a zsűri a feladatok megoldásait értékelte, a Mladonyiczki-teremben Molnár László tanár úr vezetésével iskolánk tanulóiból összeállt zenekar ír zenét játszott, a közönség nagy tetszésétől kísérve.
A Christmas Party egész napos rendezvénysorozata ereményhirdetéssel ért véget. Az angol nyelvi verseny győztese a 12.E GANGSZTÁK csapata lett (Murányi Anna Zóra, Marik Linda, Braun Krisztina, Lipták Lilla, Lipcsei Bettina).
Második helyezést ért el a 9.C osztály AMAZONOK csapata (Bihari Bence, Gurzó Alex, Kiszely Barbara, Veres Viktória, Vo Thi Csenge)
A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 11.C osztály TÉLAPÓ KRAMPUSZAI fedőnevű csapat került, melynek tagjai Varga Dóra, Tokai Kinga, Priskin Renáta és Zsóri Anett voltak.
Köszönjük a jó hangulatú egész napos programsorozatot a résztvevő diákoknak, a 10.E osztálynak, a szervező angol nyelvi munkaközösség tanárainak, és a technikai lebonyolításban segítő karbantartóknak, valamint a konyhai dolgozóknak!