Testnevelés
Döntőben az Andrássys tornász lányok PDF Nyomtat Email
2015 március 14., szombat 19:04

A Magyar Diáksport Szövetség Budapesten, a Központi Tornacsarnokban rendezte a 2014/2015. tanév ,,Nyílt” kategória V-VI. korcsoport kezdő leány csapatbajnokság országos elődöntőjét. Békés megyét ebben a korcsoportban csak a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium leány csapata képviselte. A lányok végig kiegyensúlyozottan, a legjobb gyakorlatukat bemutatva 2. helyen végeztek a tízcsapatos erős mezőnyben. Ezzel az eredménnyel iskolánk kvalifikálta magát a március 22-ei országos döntőre. Külön öröm, hogy az egyéni összetett bajnokságban két tanulónk is dobogóra állhatott.

Eredmények:
Leány csapatbajnokság:

1. PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola
2. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium
3.  Kőbányai Szent László Gimnázium

Leány egyéni bajnokság andrássys helyezettjei:

1.  Kékegyi Szimonetta
3.  Bereczki Karina
15. Kolarovszki Emese
22. Pertich Flóra
33. Mokos Csilla
39. Matuska Réka

Gratulálunk a csapat minden tagjának, sok sikert a döntőben!

 

 
Bronzérmes a fiú röplabda csapat PDF Nyomtat Email
2015 március 14., szombat 18:40

Február 20-án rendezték Sarkadon a Megyei Amatőr Röplabda bajnokság döntőjét, ahol az Andrássy fiú csapata a harmadik helyen végzett. A csapat a döntő előtti héten Gyulán játszott a megyei selejtezőben, ahonnan csoportgyőztesként kvalifikálták magukat a döntőbe. Sarkadon három iskola részvételével zajlottak a küzdelmek, az Andrássyn kívül részt vett a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium, valamint a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium így az érem már biztos volt, a kérdés csupán a végső helyezés volt.
A sorsolás nem kedvezett a fiúknak, egymás után két meccset kellett játszaniuk, ráadásul a legerősebb, sarkadi csapattal kezdtek. A hazaiak remekül játszottak, az Andrássys fiúk pedig nem tudták tartani a lépést, ezért az első mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedtek. A második ellenfél az a gyulai csapat volt, akik ellen 0-2-ről egy héttel korábban már nyertek meccset a fiúk a selejtezőben. A forgatókönyv most is hasonló volt, a Román Gimnázium szerezte meg a vezetést, innen állt fel a csapat és harcolta ki a döntő szettet. Azonban ami pár nappal azelőtt sikerült, az most nem, így az Andrássy az utolsó felvonást 12:15-re, míg a mérkőzést 2-3-ra vesztette el.
A fiúk helyezése mégis remek eredménynek mondható. A csapat teljesen önszerveződő, röplabdázni csak tanórai keretek között tanultak. Tavaly indultak el először az amatőr városi bajnokságban, azóta a versenyeken önköltségből vettek részt. Hetente többször tartottak edzéseket az iskola tornatermében testnevelői tanáraik és az iskola lánycsapatának hathatós segítségével.
Eredményükhöz ezúton is gratulálunk, és köszönjük mindenkinek a segítséget, amivel lehetővé tették ezt az eredményt!

 

 
Andrássy DiákSport Egyesület PDF Nyomtat Email
2015 március 04., szerda 20:40

Tisztelt Szülők!


Korábbi felhívásunkból már tájékozódhattak arról, hogy szándékunkban áll létrehozni az Andrássy Diáksport Egyesületet (ezután ADSE).
Az eredeti tervezethez képest több ponton módosítottuk az alapszabály tervezetét, ami most készült el azzal a tartalommal, amelyet az Önök számára is hozzáférhetővé tettünk: szövegét tanulmányozhatják az intézmény honlapján.
Mi úgy látjuk: tanulóink fizikai, egészségi állapotának megőrzése, javítása érdekében van bőven tennivalónk. Ehhez – többek között – sporteszközök kellenek.
Mi úgy gondoljuk: az iskolában nagy hagyományokkal rendelkező diáksport versenyeztetést sem szabadna amiatt abbahagynunk, mert hiányzik a pénzügyi fedezete. Úgy gondoljuk, hogy a diáksport sikerekben mindenki érdekelt, aki ide jár és így a szüleik is. Szeretnénk azt is, hogy a mindennapos testnevelés délutáni, tömegsport jellegű óráit is játékosabbá tudjuk tenni.
Az iskola alapítványa, amelynek bevételei az elmúlt években a felére estek vissza, nem képes tovább támogatni a versenyeztetést, mert erre már nincs pénze. Alapítványunk a jó tanulmányi teljesítmények, versenysikerek elismerését, illetve a hiányzó informatikai eszközök saját tulajdonba vásárolt eszközökkel való kisegítését tekinti most szükségesebbnek, többre nincs anyagi ereje.
Az egészség megőrzése, az iskola hírének további öregbítése újabb sportsikerekkel tehát valamennyiünk közös érdeke. Pillanatnyilag más megoldást nem látva az előrelépésre kérjük, támogassa – terveink szerint havi 100, tanévenként így 1000 forinttal – az iskolai testnevelést és az iskola nevében a versenyeken való részvételt felvállaló diákjainkat.
A támogatás természetesen önkéntes, de aki azt vállalja, annak előre megköszönjük a létrehozandó egyesület működéséhez való hozzájárulását. Amennyiben nem tudja, vagy kívánja támogatni, amiatt gyermekét semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem érheti.
Kérjük, tanulmányozza az alapszabály tervezet szövegét. Kiegészítésként kiemelten tájékoz-tatjuk arról, hogy minden eszköz, amit az egyesület vásárol az egyesület – és nem az intézmény – tulajdona lesz. 
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az elnökségbe a testnevelő tanárok közül az ADSE szervezését kezdeményező Pap Csaba tanár urat, az intézményvezetés részéről Kovács Tibor intézmény-vezető-helyettes urat – aki a következő három évben még tervezhetően maga is szülő – és a szülők önként vállalkozó képviselőjét javasoljuk. A szülői képviselő esetében azt tartanánk szerencsésnek, hogy olyan kilencedik évfolyamos tanuló szülője legyen, akinek gyermekét sem a javasolt elnökségi tagok, sem az intézményvezető nem tanítja. Természetesen más év-folyamokról is lehet erre jelentkezni az előbb említettek figyelembe vételével.
Az intézmény vezetőjét tudatosan hagytuk ki az elnökségből, mert nem akarjuk ezzel meg-kérdőjelezni az egyesület autonómiáját.
Az elnökség az alapszabály tervezet szerint csak egységes határozatot hozhat. Így minden tagnak vétójoga van.
Kérjük, amennyiben az alapszabály tervezetével kapcsolatban bármilyen észrevétele van, azt 2015. március 13-ig juttassa el hozzánk. Amennyiben szeretne az elnökségben részt venni azt is jelezze nekünk. Ez most még nem sürgős, hisz az egyesület csak ezután kerül bejegyzésre.

Számítunk támogatására!
Köszönettel és tisztelettel:

Békéscsaba, 2015. február 25.

Pap Csaba
elnökségi tagjelölt

Kovács Tibor
elnökségi tagjelölt

Komáromi István
intézményvezető

 

 
Bronzérmesek az andrássys röplabdás lányok PDF Nyomtat Email
2015 február 11., szerda 10:26

A Magyar Diáksport Szövetség Dunaújvárosban rendezte a 2014/15. tanév 6. korcsoportos röplabda országos döntőt. Békés megyét az Andrássy Gyula Gimnázium leány csapata képviselte, miután megnyerte a Debrecenben rendezett 4 csapatos országos elődöntőt.

A csoportmérkőzések eredményei:

Andrássy Gimnázium- Munkácsy Mihály Gimn. Kaposvár  3:1
Andrássy Gimnázium- Katona József Gimn.   Kecskemét  2:3
Andrássy Gimnázium- Belvárosi Középiskola  Székesfehérvár 3:0

Csoportelsőként a Gödöllői gimnázium csapatával játszottak a döntőbe jutásért, de szoros mérkőzésen nem sikerült a győzelmet kivívni.

Andrássy Gimnázium-Török Ignác Gimn. Gödöllő  1:3

A bronzmérkőzésen a már egyszer legyőzött kaposvári csapattal vívtak nagy csatát, ahol ismét sikerült nyerni, és ezzel megszerezték a Diákolimpia 3.helyét.

Andrássy Gimnázium- Munkácsy Mihály Gimn. Kaposvár 3:1

A csapat legeredményesebb játékosának Nika Borbálát választották.

Térdelnek balról: Varga Alexandra, Kardos Gréta, Korniss Ildikó, Nika Borbála, Sajben Fanni,
állnak: Bárdos Tibor testnevelő, Tar Julianna, Oláh Blanka, Korniss Emese, Perovszki Nikolett, Pomázi Rebeka, Nagy Attila edző

Gratulálunk a csapat minden tagjának!

 

 
Döntősök a röplabdás lányok PDF Nyomtat Email
2015 január 19., hétfő 09:37

Debrecenben rendezték a Diákolimpia VI. korcsoportos lány röplabda országos elődöntőjét. Négy csapat mérkőzött az országos nyolcas döntőbe jutást jelentő első helyért. Az Andrássys lányok két győzelemmel végeztek az első helyen és biztosították részvételüket a február 6-7-8-i dunaújvárosi fináléba.

Részletes eredmények:

- helyosztó: Andrássy Gyula Gimnázium - Szolnok Varga Katalin Gimnázium (eredmény) 3:0

- döntő: Andrássy Gyula Gimnázium - Kecskemét Református Gimnázium (eredmény) 3:0

A csapat tagjai: Korniss Ildikó, Kardos Gréta, Nika Borbála, Oláh Blanka, Petrovszki Nikolett, Pomázi Rebeka, Tar Julianna, Sajben Fanni, Korniss Emese, Varga Alexandra.

Gratulálunk a lányoknak és sok sikert kívánunk az országos döntőben!

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 8