Testnevelés
Kosárlabda PDF Nyomtat Email
2017 január 11., szerda 15:04

Iskolánk kosárlabda csapata a megyei döntő megnyerését követően az országos elődöntőn a második helyen végzett. Ezzel az ország 14 legjobb csapata között van.

Vezetőjük: Pap Csaba tanár úr.

A csapat tagjai: Félix Ákos, Rudner Dávid, Nagy Csaba, Csenke Nándor, Szűcs Áron, Jenei Marcell, Dombi Balázs, Morár Ferenc és Szántó Simon

 
Országos Diákolimpia döntő - úszás PDF Nyomtat Email
2016 július 07., csütörtök 21:02

Július 1-én, pénteken rendezték az úszás ,,A" Kategória Országos  Diákolimpia döntőjét, ahol Nagy Noémi 11.A osztályos tanulónk az alábbi sikereket érte el:

200 m női vegyes úszás: I. hely (2:25.08)
100 m női hátúszás III. hely (1:09.70).

Eredményéhez gratulálunk.

Képek megtekinthetők itt.


 
Röplabda Diákolimpia országos döntő PDF Nyomtat Email
2015 április 28., kedd 08:38

A hétvégén rendezték Szegeden az V. korcsoportos röplabda Diákolimpia országos döntőt, ahol iskolánk leány csapata kimagasló eredményt ért el.

Öt győztes mérkőzéssel 100 %-os teljesítménnyel Diákolimpiai bajnokok lettek a lányok.

Eredmények:

Andrássy Gimnázium – Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium        3:2

Andrássy Gimnázium – Budapest Szent Imre Gimnázium               3:0

Andrássy Gimnázium – Gödöllő Török Ignác Gimnázium                3:1

Andrássy Gimnázium – Kecskemét Katona József Gimnázium         3:1

Andrássy Gimnázium – Nyíregyháza Vasvári Pál Gimnázium             3:2

A bajnokcsapat képviseli Magyarországot a Belgrádban megrendezésre kerülő világjátékokon.

A csapat tagjai:

Kardos Gréta, Korniss Emese, Nika Borbála, Oláh Blanka, Petri Izabella, Petrovszki Nikolett, Sajben Fanni, Szántó Száva, Tar Julianna, Varga Alexandra.

Gratulálunk a csapat minden tagjának és további sikereket kívánunk!

 

 
Kosárlabda országos elődöntő PDF Nyomtat Email
2015 április 17., péntek 08:48

Az iskola fiú kosárlabda csapata az országos elődöntőn 2. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Félix Ákos, Rudner Dávid, Nagy Csaba, Jenei Marcell, Dombi Balázs, Szabó Benjamin, Szűcs Áron.

Eredményükhöz gratulálunk.

 
Leány tornászok harmadikok lettek PDF Nyomtat Email
2015 április 04., szombat 06:25

Bronzérmes lett a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium leány tornászcsapata a Budapesten megrendezett V-VI. korcsoportos országos döntőben.

Három napon keresztül a tornászok szentélyébe, a fővárosi Tornacsarnokban zajlott a Torna Diákolimpia döntői, ahol az elődöntőben kvalifikált iskolák tornasport kiválóságai mérettették meg tudásukat.

A középiskolásoknál ebben a tanévben „nyílt” versenyt hirdettek meg, ami azt jelenti, hogy igazolt versenyzők is erősíthették az iskolai csapatokat, ám az egyéni versenyben külön gyakorlatot bemutatva kerültek értékelésre.

Az olyan nagy múltú iskolák mellett, mint a pécsi PTE Babits Mihály, debreceni Bethlen Gábor, miskolci Miskolc Herman Ottó valamint a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola csapatai mellett, idén  a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium csapata is képviseltette magát.

A döntőben a csabai lányok végig kiegyensúlyozottan, a legjobb gyakorlatukat bemutatva tornásztak, végül 109,100-es pontszámmal a 3. helyen végeztek a tizenhat csapatos erős mezőnyben. Külön öröm, hogy az egyéni összetett bajnokságban, Kékegyi Szimonetta a dobogó második fokára állhatott.

A csapat nagyon későn állt össze a különböző sport, illetve tanulmányi elfoglaltságok miatt. Így az első edzést csak három hónappal a verseny előtt, december 23-án tartotta a csapat. Ezt követően délutánonként, illetve számtalan hétvégén gyakoroltak a lányok. A verseny közeledtével lehetősége nyílt a csapatnak, hogy a tanórák előtt, a békéscsabai Torna Clubban folytassák a felkészülést, melyért külön köszönet illeti a nagy múltú clubbot. A csapat nagy segítéségére volt Zsilinszki Tünde és Halász Henriett, akik végigkísérték a csapat felkészülését.

A csapat tagjai: Kovalcsik Georgina, Kolarovszki Emese, Bereczki Karina, Matuska Réka, Kékegyi Szimonetta, Pertich Flóra, Mokos Csilla.

A képen balról jobbra: Kovalcsik Georgina, Kolarovszki Emese, Bereczki Karina, Hrabovszki Gábor, Zsilinszki Tünde, Matuska Réka, Kékegyi Szimonetta, Pertich Flóra.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 8