Intézményen kívül
Tibori Nóra PDF Nyomtat Email
2008 október 16., csütörtök 09:38

 Az elmúlt tanévben Tibori Nóra fekve nyomásban bronzérmes a korosztályos vb-n.

A franciaországi La Gardében 38 ország 482 versenyzőjének részvételével megkezdődött az ifjúsági és junior erőemelő világbajnokság. Az ifjúsági lányoknál 67,5 kg-ban Tibori Nóra, a Gyulai SE-Atlasz versenyzője fekve nyomásban 80 kg-os eredménnyel bronzérmes lett.

A fürdővárosi sportolónő guggolásban 92,5 kg-ot teljesített, míg felhúzásban 100 kg-ig jutott és összetettben 272,5 kg-mal a negyedik helyet szerezte meg.

Írta a http://reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=92197 2007.09.06-án

 

 
Baji Balázs PDF Nyomtat Email
2008 október 14., kedd 18:00

Baji Balázs előző tanévben érettségizett diákunk újabb győzelme

A békéscsabai Baji Balázs új fejezetet nyitott civil életében, hiszen a középiskola elvégzése után Budapesten az Állatorvostudományi Egyetemen folytatja tanulmányait, s figyelmét e napokban részben már a ló anatómiája foglalja el. Részben, hiszen a sportot, az atlétikát nem hanyagolja el, szeretné továbbra is magas szinten űzni.

Az ÚTE-pályán U23-as felmérőn állt rajthoz kedvenc számában, 110 méter gáton. A tét a szeptember 20-ai csehországi válogatott viadalra való kijutás volt. Az utolsóéves junior atléta magasgáton futott, s hogy stílszerűek legyünk, kitűnően vette az akadályokat, 14,52 másodperccel biztosan nyerte a számot. - Az időszakhoz képest jó az eredmény - mondta békéscsabai edzője, Medovarszki János. - Balázs a versenyek mellett az egyetemre is koncentrál, s hogy mindkét fronton helyt tudjon állni, úgy döntöttünk, hogy fővárosi edzéseit ifj. Tonhauser István végzi és az olimpiai középdöntős Kiss Dániel lesz az edzőtársa. Időnként Budapesten jómagam is besegítek, tehát nem szakadok el tanítványomtól - mondta a junior világbajnokságon 110 gáton hetedik Baji Balázs mestere. n G. P.

Forrás: http://www.bmhirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2008.09.08&r=9&c=695675

 

 
Szikszai Johanna PDF Nyomtat Email
2008 október 01., szerda 18:56

Szépséges tini a hírnév kapujában

Barátnői beszélték rá Szikszai Johannát arra, hogy nevezzen be az Elite Model Look modellversenyre. Kilencszáz jelentkező közül — az előválogatás és az elődöntő után — bekerült azon 14 lány közé, akiket a Balatonnál felkészítettek a budapesti országos döntőre. A nemrégiben megrendezett döntőn a csabai lány diadalmaskodott.


— Mivel győztem, én képviselhetem Magyarországot a december 1-je törökországi világdöntőn — mondta a bájos diáklány, aki a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium 12. osztályos tanulója. — A megmérettetés során az összhatást nézték a zsűritagok, és ennek alapján hoztak ki elsőnek. Azt mondták: Johanna egy jelenség a folyamatos mosolyával. Számos fotót és egy albumot is készítettek rólam, főként divattervezők ruháiban.

A csabai lány jó alakját a sportnak (is) köszönheti. A Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője serdülőként országos bajnokságot nyert 800 méteres síkfutásban, ifiként pedig harmadik lett 1500-on. Tagja az ifjúsági válogatottnak 400 gáton.

— A sport életem része a tanulás mellett, a modellkedést szabadidős tevékenységnek hívom — ecsetelte. — Szeretnék majd továbbtanulni, a jogászi és az idegenforgalmi pálya érdekel leginkább.

Johanna elmondta, divatlapoktól, katalógusok készítőitől több ajánlatot kapott már, és készültek is róla reklámfotók. Nem hitte volna, hogy a fotózkodás ennyire fárasztó lehet, vetekszik egy atlétikai edzéssel. Igazából egy-egy fényképezésre — ahogy mondta — csak magát kell odavinnie, a haját, a sminkjét elkészítik, és természetesen a ruhát is ráadják.

 

Forrás: http://beol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=98469

 

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2