Angol nyelv
Retorika verseny PDF Nyomtat Email
2019 március 28., csütörtök 17:59

Iskolánk 2019. március 21-én rendezte meg angolból a nyolcadik, míg német nyelvből az első Megyei angol és német retorika versenyét.  Ezen a rangos eseményen számos békés megyei középiskolából érkező diák csillogtatta meg kiváló idegen nyelvi felkészültsége mellett szónoki rátermettségét is.

A zsűri közép- ill. emelt szinten a színvonalas előadások megtekintése után a tartalom, a nyelvi eszközök, és a meggyőző előadói képesség figyelembevételével az alábbi helyezések mellett döntött:

Német nyelv

középszint

  1. Gyekiczki  Fanni (Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium)
  2. Makra Vivien (Andrássy)
  3. Horváth Valentina és Csicsely Katinka (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium)

emelt szint

  1. Détár Kende (Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium)
  2. Sánta Boglárka (Andrássy)
  3. Juhász Erik (Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium)

Angol  nyelv

középszint

  1. Cégény Roland (BSZC  Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium)
  2. Rigler Ivett (Békési Szegedi Kis István Református Gimnázium)
  3. Hajdu Anna Szabina (Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium) és Fekete Szűcs-Liza (BSZC  Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium)

emelt szint

  1. Hartai Tamás (Andrássy)
  2. Nagy Bálint (Andrássy) és Balogh Imre (Andrássy)
  3. Szabó Áron (Andrássy)

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

A diákok  prezentációi mellett Adorján Kata, a Prezi magyarországi HR vezetője tartott lenyűgöző előadást a nagyszámú közönségnek, ezzel is színesítve a rétorok versenyét.

A versenyről készült képeket itt nézheted meg!

 

 
Angol OKTV PDF Nyomtat Email
2019 február 13., szerda 07:31

Az angol OKTV 2. fordulójába jutott tanulók:

 

  • Liszkai Imre András (felkészítő tanára: Molnár László)
  • Karancsi Áron (felkészítő tanára: Medvegy Anikó)

Gratulálunk nekik és további sikeres versenyzést kívánunk!

 
Menjünk együtt LONDON-ba a tavaszi szünetben! PDF Nyomtat Email
2018 november 08., csütörtök 19:45

INDULÁS 2019. április 21. (tavaszi szünet vasárnapja)

ITT A VÁRVA VÁRT LEHETŐSÉG!

A tavaszi szünetben iskolánk a budapesti Student Lines Diák Utazási Iroda szervezésében utazást szervez Londonba.  ----  letölthető plakát

Jelentkezni november 20.-ig lehet Kadelka Andrea tanárnőnél, 20.000Ft utazási előleg befizetésével! A részvételi szándékodat előtte jelezd az angol tanárodnál is! További kérdésekre addig is szívesen válaszolok!

Amint a csoport összeáll, az utazási irodával közösen tartunk egy szülői értekezletet, ahol minden további kérdésedre választ kaphatsz!

UTAZÁS: Autóbusszal (légkondicionálás, DVD). A programot idegenvezető segítségével folytatjuk le.

Út közben (Belgiumban vagy Németországban) tranzitszálláson alszunk (2x1 éj szállás 3 ágyas szobákban önellátással), és NEM a buszon! Tehát NINCS éjszakai utazás.

SZÁLLÁS: mobil home-okban lesz, tehát a csoport együtt lesz esténként. A lakóparkokban 6-8 fős kényelmes, konyhával felszerelt lakó „házakban” alszunk, ahol főzni is lehet (helyben vásárolt vagy otthonról hozott alapanyagokból, illetve konzervekből). Lehet azonban ott is teljes panziót is igényelni annak, aki nem szeretne magának főzni. A teljes panziós ellátás ára a teljes angliai tartózkodás idejére

10.000,- Ft/fő. (18 éven felüliek felára 10.000,- Ft / fő. )

PROGRAM:

  1. nap Kora reggel indulás Békéscsabáról. Utazás rövid megállókkal Ausztrián és Németországon keresztül. Este tranzitszállás a német-belga határ közelében.
  2. nap A KENTI GRÓFSÁG Reggel utazás Franciaországba. Átkelés Angliába a Csalagúton. Séta a doveri tengerparton („fehér sziklák”). Városnézés Canterbury-ben, barangolás az óvárosban. Este a szálláshelyek elfoglalása.
  3. nap LONDON FELFEDEZÉSE Westminster-negyed: Parlament, Big Ben, Whitehall: Lovastestőrség laktanyája, Downing Street 10, zenés őrségváltás a Buckingham Palotánál, St. James’ Park, The Mall, Piccadilly Circus, China Town, Trafalgar tér, látogatás a National Gallery-ben. Délután London megtekintése felülnézetből a világ egyik legnagyobb óriáskerekéről, a London Eye-ról.
  4. nap KENSINGTON-NEGYED Délelőtt látogatás – a csoport választása szerint - a Natural History Museum-ban (dinoszauruszok, földrengés-imitáció, esőerdő stb.) vagy a Science Museum-ban (a tudomány és technika fejlődése), majd séta a Hyde parkban (Diana Memorial Fountain, Albert Memorial). Délután buszos városnézés a City-ben, majd séta a Tower Bridge-en.
  5. nap MÚZEUMI SÉTA Látogatás a St. Paul’s Cathedral-ban (Suttogó Galéria, Nelson és Wellington sírja, panoráma a kupolából), majd a páratlan gyűjteménnyel rendelkező British Museum-ban (ókori kincsek, Rosetti kő, múmiák, stb.). Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség az Oxford Street-en.
  6. nap BRUGGE Délelőtt búcsú Angliától a doveri tengerparton. Átkelés a Csalagúton. Hazafelé városnézés Flandria legszebb városában, Brugge-ben (Szentvér-kápolna, Városháza, Notre Dame, csatornák partja). Este érkezés a tranzitszállásra.
  7. nap Utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd onnan haza Békéscsabára.

A részvételi díj tartalmazza – az összes belépődíjat – a tranzitszállások költségét (nincs éjszaka a buszon)

ÁR      132.800,-Ft

A Békéscsaba-Budapest-Békéscsaba útra buszt küld értünk az utazási iroda, melynek személyenként max. 5000 Ft az ára. Baleset, betegség és poggyászbiztosítás / Aegon biztosító Világlátó utasbiztosítás Arany fokozat (14 – 65 éves korig)   3.640,- Ft

 

 
Gyakorlásra az angol osztályozó vizsgához - javított PDF Nyomtat Email
2018 április 10., kedd 18:43

Két állomány, amellyel az osztályozó vizsgához készülhetsz fel - frissítve: 2020.04.29.

Osztályozó vizsga 12 évf 2015
The Big Practice CORRECTED - word fájl  (Ezt le kell tölteni)
The Big Practice CORRECTED - pdf fájl

 

 

 
Próbanyelvvizsga PDF Nyomtat Email
2018 február 26., hétfő 17:57

 

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 13