Angol nyelv
Nyelvvizsga-felkészítő tanfolyam PDF Nyomtat Email
2012 május 21., hétfő 08:33

Az



a

nyelvvizsgarendszer hivatalos partnerintézményeként 2 hetes 60 órás intenzív, kiscsoportos
ANGOL KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ
NYELVVIZSGA-FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOT
indít.

A tanfolyam kezdésének várható időpontja 2012. július 2.
Az írásbeli nyelvvizsga időpontja: 2012. július 14.
A szóbeli nyelvvizsga időpontja: 2012. július 13-14.
A tanfolyam ára 36.000Ft (600Ft/45 perc).
Jelentkezni az angoltanároknál lehet 2012. június 4-ig.

 

 
Angol szakmai nap PDF Nyomtat Email
2012 április 16., hétfő 12:39

Április 10-én, a tavaszi szünet utáni első napon iskolánkban nem tanítás volt, hanem egésznapos «szakmai nap» zajlott. Ennek keretében a szakmai tájékozódás céljából az angol munkaközösség meghívta az MM Publications területi képviselőjét Csizmadia Jánost, aki ismertette a kiadó új tananyagait. Ezután módszertani előadás következett, melynek előadója a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium tanárnője, László Edit, (az MM Publications szakértője, multiplikátor) volt.
Az előadás vezérfonala a Traveller c. tankönyvcsalád volt, amelyet mi még eddig nem tekinthettünk át behatóan. Most részletesen megismertük a kurzuskönyv felépítését, szerkezetét, amely illeszekedik az iskolánkban használatos más tankönyvcsaládokhoz is. Sok jó ötlet öltött testet a Traveller könyvekben: a unitok után egy önértékelési rész van (I can ...) amelynek segítségével a nyelvtanuló felmérheti, hogy mit sajátított el az adott tananyag-részben.
Az is előnyös, hogy a unitok fel vannak osztva részekre, és így nem olyan hosszúak, mert egyes könyveknél mire egy unitnak a végére érünk, elfelejtjük az elejét.
A tanári WorkBook “overprinted”, ugyanolyan mint a tanulói, de pirossal bele vannak nyomva a megoldások, nem kell a tanárnak kézzel kitöltenie. Aki napi hat órában hatféle könyvet használ, annak néha nehéz csak úgy blattolni minden órán, így ez a kis kényelmi szolgáltatás kapóra jöhet …
Igazi meglepetés, hogy minden szintű Traveller könyv minden egyes unitjához nagyon látványos interaktív cd anyag van, ami nagyon jól kidolgozottnak látszik. Gyorsan le lehet ellenőrizni a házi feladatokat, lehet letakarni, kiemelni, beleírni, bármit. Lehet szöveget hallgatni az írott szöveg mutatásával vagy anélkül. Különösen tetszett, hogy a szövegértési feladathoz (kattintásra) kiemeli azt a részletet, amelyben a válasz található.
Arra a kérdésre, hogy jobbak-e az eredmények ezzel a könyvvel, mint azelőtt, az előadó azt felelte, hogy szerinte nőtt a gyerekek motivációja, mert ezt a generációt ilyen anyagokkal lehet megszólítani. Így a tanárok is elindulnak a látványosabb irányába, a közönség igényei felé. Sajnos, a mai generáció erőteljesebben fejleszti a jobb agyféltekéjét (a vizuális információk, kommunikáció, humor, stb.) a bal hátrányára (írás, olvasás, kreativitás, stb.). Ezért is unatkoznak a gyerekek az órákon és nehezen motiválhatók. Más kérdés ellenben az, hogy a tanulást nem lehet csak a népszerű motívumokra építeni, kell egy nagy adag unalmas szorgalom, verejtékes gyakorlás is a sikeres nyelvtanuláshoz.

Pete István

 

 
Angol nyelvi felmérő tesztek PDF Nyomtat Email
2012 április 10., kedd 15:08

Elmúlt tanévek során használt angol nyelvi felmérő tesztek nyolcadikosok számára.

2009, 2010, 2011

 

 
Amerikai Nap PDF Nyomtat Email
2012 április 02., hétfő 09:01

Intézményünkben sikeresen lezajlott az Amerikai Nagykövetség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közreműködésével
rendezett Amerika Nap és ennek keretében meghirdetett  megyei retorika verseny.

További képek megtekinthetőek itt.

 

 
Európa Ifjú Költője PDF Nyomtat Email
2012 február 22., szerda 07:56

A British Council szervezésében megrendezett Európa Ifjú Költője versfordító versenyen

Kiss Virág 10. B osztályos tanuló 2. helyezést ért el.
Tanára: Medvegy Anikó

Farkas Péter 11.B és Hornok Szabolcs 9. A osztályos tanulók különdíjban részesültek.
Tanáruk: Pete István

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 13