Angol nyelv
Angol felsőfokú nyelvvizsga előkészítő PDF Nyomtat Email
2013 február 27., szerda 08:33

Felhívjuk a figyelmet, hogy az angol felsőfokú nyelvvizsga-előkészítőn mostantól írásbeli feladatokkal: levél- és esszéírással foglalkozunk. Várjuk a régi és új jelentkezőket!

 
Christmas party PDF Nyomtat Email
2012 december 10., hétfő 09:29

December 13-án csütörtökön délután 4 órakor Christmas partyt rendez a 11.B,C,D angol csoport.

4 fős csapatok jelentkezését várják. Gyertek el minél többen.

Jó hangulattal, sütivel teával és élő zenével várunk titeket.

 

 
’Christmas pudding’ készítése angolórán PDF Nyomtat Email
2012 december 06., csütörtök 20:41

Az angol hagyományokhoz híven, már az advent első vasárnapját megelőző héten, azaz bő négy héttel karácsony előtt, a 10/E osztály egyik lelkes nyelvi csoportja Tímárné Goda Orsolya vezetésével angolórán elkészítette a jellegzetes angol karácsonyi desszertet, az ún. ’christmas pudding’-ot. A tradíciókat követve minden diák megkavarta a finom hozzávalókban bővelkedő masszát, miközben kívánt magának valamit az elkövetkezendő évre. Ezt követte a 6-8 órás gőzölés (természetesen az angolóra keretein kívül), és a puding hűvös helyen való tárolása. Az édesség elfogyasztására a karácsonyi szünet előtti utolsó órán kerítenek majd sort. Izgatottan várják munkájuk eredményét!

 

 
The Oxford Cultural Challenge PDF Nyomtat Email
2012 október 24., szerda 19:49

2012. október 18. csütörtök 14.30-16.30 óra között zajlott az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Mladonyiczky-termében az Oxford University Press és a Challenge Utazási Iroda közös rendezvénye.

A Challenge Utazási Iroda 2013. évi „MAD PRICE” ajánlataival ismerkedtek meg a résztvevők, melyek között kedvezményes diákprogramok, akciók szerepeltek. A bemutatót tombola zárta, melynek fődíját - egy észak-olaszországi 4 napos utat (2013 márciusában) - Kissné Szikszai Szilvia (Ady Endre Középiskola Sarkad) nyerte, akinek ezúton is gratulálunk.

Az Andrássy Gyula Gimnázium a tanév utolsó hetében tervezi következő angliai útját, melyen ezúttal dél-Anglia nevezetességeit látogatják meg diákjaink.

A ’The Oxford Cultural Challenge’ programban Kelemen Ferenc teacher trainer tartott bemutató előadást, melynek fókuszában az Oxford University Press tankönyveinek és multimédiás eszközeinek kulturális vonatkozásai álltak. A résztvevők  a különböző korosztályok számára készült videókból kivett részletek segítségével példákat láthattak arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet ezekkel tanulóink nyelvi, kulturális ismereteit bővíteni.

A szabadon választható ajándék tankönyv mellett idén  digitális tananyagok (iTools) kerültek kisorsolásra.

A rendezvény befejezéseként allófogadás, kötetlen beszélgetés folyt az előadókkal és a megye különböző részeből érkezett kollégák is megoszthatták egymással tapasztalataikat.

Mivel már szép számmal találhatók digitális interaktív táblák a megye iskoláiban, ezért megfelelő számú érdeklődő esetén 30 kreditpontos, akkreditált továbbképzés indulhatna Békéscsabán, idegen nyelvet tanító pedagógusok  számára az interaktív táblák nyelvórákon történő hatékony alkalmazásáról.  A képzés során legtöbb táblatípus esetében jól működő, hasznos tippek, azonnal kipróbálható ötletek sajátíthatók el.

A tanfolyami képzés 2013. elején, 2 péntek-szombaton lenne az Andrássy Gyula Gimnáziumban (Január 18-19, 25-26., tanfolyamvezető: Kelemen Ferenc), díja 30.000 Ft, melyből angol nyelvtanárok jelentkezése esetén az Oxford University Press 10.000 Ft-ot átvállal. Így a tanfolyam 20.000 Ft-ba kerül, amiből az iskola átvállalhat 80%-ot is, sőt részletfizetési lehetőség is kérhető.  A képzés részletei megtalálhatók az alábbi címen, ahol jelentkezni is lehet: bakerstreetnyelviskola.hu/tanaroknak/akkreditalt-tovabbkepzes.

Pete István

 

 
Délnyugat-angliai tanulmányi kirándulás PDF Nyomtat Email
2012 október 08., hétfő 14:34

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 13