Német nyelv
Bécsben jártunk --- december 6-8. PDF Nyomtat Email
2019 december 13., péntek 20:55

Pappné Süle Judit és Váradiné Nagy Andrea tanárnők szervezésével iskolánk 48 tanulója Sopronban, illetve Bécsben tölthette december 6-8-ig a hétvégét.

December 6-án, pénteken délután egy órakor kezdetét vette utazásunk, elindultunk Sopronba. Este 7 órára megérkeztünk, elfoglaltuk szállásunkat, majd felfedeztük a soproni adventi vásárt is.

December 7-én, szombaton reggel elindultunk Bécsbe, ahol egy mozgalmas nap vette kezdetét. Többek között, megnéztük a Stephansdomot, Hofburgot, végigjártuk a Mariahilferstraßet. Ezután kaptunk pár óra szabadidőt, amikor ebédeltünk és kellemesen tölthettük el az időnket.

Ellátogattunk a Természettudományi Múzeumba, ahol a kezdetektől egészen a jelenig, megtudhattuk milyen átalakulások, folyamatok mentek végbe a minket körülvevő természetben.

Miután úgy éreztük már mindent tudunk a természet történelméről, elindultunk az adventi vásárba, amit már mindannyian reggel óta vártunk. Színes pompában ragyogott körülöttünk minden. Egymásra vigyázva körbejártuk a vásárt. Már kissé fáradtan, de nagyon boldogan visszaindultunk Sopronba.

December 8-án, vasárnap reggel fájdalmas szívvel, de elhagytuk szállásunkat. Mielőtt hazaindultunk volna, egy kitérőt tettünk a Harrer csokoládégyárba, ahol megtudhattuk, hogyan készítik el a csokoládékat, milyen folyamatokon kell áthaladnia a kakaóbabnak, hogy mi a polcról leemelhessük a boltban a finom csokikat. 25 féle csokoládét kóstolhattunk meg, mindenkinek nagyon ízlett.

Ezután már tényleg hazafelé vettük az irányt, épségben hazaértünk rengeteg emlékkel gazdagodva.

Köszönjük, hogy együtt tölthettük ezt a pár napot.

Nagy Cintia 11. E

 
Német fordítási verseny - 2019 PDF Nyomtat Email
2019 április 02., kedd 19:53

2019 februárjában rendeztük meg a német nyelvi fordítási versenyt, melyen iskolánkból közel 70 tanuló vett rész.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

A2-es kategória

  1. Gerebenits Zóra 10. E
  2. Benyó Panna 10. E
  3. Kiss Loretta 10. E

B1-es kategória

  1. Dobi Ágnes 11. C
  2. Sánta Boglárka 11. E
  3. Avramucz Dániel 11. D

B2-es kategória

  1. Mike Enikő 10. B
  2. Liszkai Imre 12. A
  3. Varga Vince 12. E

A helyezetteknek ezúttal is gratulálunk.

 

 
Francia-német karácsonyi parti PDF Nyomtat Email
2018 december 20., csütörtök 19:52

Idén került először megrendezésre a francia-német karácsony 2018.12.18-án, a Mladonyiczky teremben. Az érdeklődőket meleg tea és sütemények fogadták, illetve ők is sok finomsággal bővíthették a felhozatalt. Először Szabó Hanna prezentációjában ismerkedhettünk meg a francia karácsony hagyományaival, különlegességeivel. Ezután Sebők Réka és Demeter Dóra előadásában a német karácsonyról hallhattunk különleges információkat. Végül mindenki szabadon fogyaszthatott és beszélgethetett, miközben mindkét nyelven zenéket hallgattunk és énekeltünk, amelyek megadták a kellemes ünnepi hangulatot.

Sánta Boglárka, Sipiczki Fruzsina

 

 

 

 

 

 
Megyei német nyelvi verseny PDF Nyomtat Email
2018 május 15., kedd 19:12

2018. április 17-én rendezték meg Szarvason a Garai László Területi Idegen Nyelvi Verseny második, szóbeli fordulóját. Iskolánkat német nyelvből 3 tanuló képviselte: Zsingor Zóra, Csók Noémi és Zengő Bettina.

A versenyen a szóbeli nyelvvizsgával azonos feladatokat kaptak a diákok, azaz hallott szövegértést és szóbeli interjút, illetve képek összehasonlítását.

A verseny abszolút győztese Zsingor Zóra (11.B), aki amellett, hogy 1. helyezett lett, megkapta még  a zsűri különdíját is szóbeli teljesítményéért.

Csók Noémi (11.D) 3. helyezett lett.

Szívből gratulálunk mindkettőjüknek, és további sikereket kívánunk a német nyelv területén!


Felkészítő tanáraik: Váradiné Nagy Andrea és Durst Györgyi

 
Garai László Nyelvi Verseny PDF Nyomtat Email
2018 április 19., csütörtök 13:24

2018. április 17-én rendezték meg Szarvason a Garai László megyei nyelvi versenyt, ahol a következő eredmények születtek:

Csók Tünde Noémi 11.D osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Váradiné Nagy Andrea

Zsingor Zóra 11. B osztályos tanuló 1. helyezést ért el, aki egyben elnyerte a legjobb szóbeli felelet díját is. Felkészítő tanárai: Durst Györgyi és Váradiné Nagy Andrea.

A többi tanuló is szép teljesítményt ért el.

A tanulónak és a felkészítő pedagógusoknak gratulálunk, további sikereket kívánunk!

 

 
További cikkek...
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2