Versenyeredmények
Versenyeredmények 2012/2013. tanév PDF Nyomtat Email
2013 október 17., csütörtök 12:39

A 2012/2013. tanév versenyeredményei letölthetők pdf. formátumban.

 
OKTV díjazottak köszöntése PDF Nyomtat Email
2013 június 27., csütörtök 19:49

Három diák került be az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek döntőjébe az Andrássy Gyula Gimnáziumból a 2012/2013-as tanévben. Történelemből Pap Péter a 14. helyen, Boros Árpád a 23. helyen végzett. Felkészítő tanáruk Komáromi István volt. Mozgóképkultúra és médiaismeretből Pangert Roland a 12. helyezést érte el. Felkészítő tanára Barát Tünde volt. A díjazottakat és tanáraikat a Békés Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya köszöntötte 2013. június 5-én. Az elismeréseket Erdős Norbert kormánymegbízott adta át.

Pap Péter OKTV dolgozata a történelem menüben olvasható. A címe: „Bethlen Gábor emlékezete” – A fejedelem és országa: Erdély gazdasága, társadalma és művelődése Bethlen Gábor uralma alatt

Boros Árpád OKTV dolgozata a történelem menüben olvasható. A címe: Kuláksors lakóhelyemen, Békésen (1948-1956)

Pangert Roland OKTV kisfilmje itt tekinthető meg.

 

 
Közönségdíjas az Andrássy csapata a Lájk Suli pályázatán PDF Nyomtat Email
2013 június 27., csütörtök 19:34

46 iskola közül a 2. helyen végzett az Andrássy Gyula Gimnázium Széchenyi István Akadémia nevű álomiskolája és a közönségdíjat is elnyerte. A csapat tagjai Falaty Tamás, Pap Boldizsár és Pangert Roland voltak.

Az X Kommunikációs Központ Lájk Suli pályázatában középiskolások gondolkodhattak közösen arról, hogy milyen a jó iskola, milyen suliba járnának szívesen. Ehhez egy Facebook oldalt kellett április 17. és május 11. között fenntartaniuk, és lehetőleg minél gyakrabban új tartalmakat posztolniuk, annak érdekében, hogy minél több részlet derüljön ki az elképzelt iskoláról. Írhattak posztokat az elképzelt napi történésekről, készíthettek fotókat, videókat, gifeket, animációkat, rajzokat, akár zenei tartalmakat is. Az volt a lényeg, hogy minél kreatívabban, színesebben és pontosabban ábrázolják az általuk elképzelt tereket, tanárokat és órákat.

A zsűri tagjai Hadas Kriszta, Hajós András, Kováts Vera, Molnár-Gál Béla és Vekerdy Tamás voltak, akik hosszú tanakodás után hozták meg döntésüket. A kiválasztás fő szempontjai a kreativitás, az aktivitás, a kritikai látásmód és az esélyegyenlőségi szempontok megjelenése volt. Ezek alapján válogatták ki a 12 legjobb iskolát. A közönségdíjat az a csapat nyerte el, aki a verseny ideje alatt a legtöbb lájkot gyűjtötte az oldalára illetve az ott lévő bejegyzésekre, valamint a lájksuli oldalán lévő borítóképére.

A Széchenyi István Akadémia elérhetősége.

 

 

 
Könyvtárhasználati verseny online fordulóinak eredménye PDF Nyomtat Email
2013 április 12., péntek 09:09

Kedves Versenyzők!
A három online forduló után az alábbi tanulók jutottak be a döntőbe, akiknek ezúton gratulálunk!

Schimpl Sára 211 pont
Knyácsik Krisztina 211 pont
Zahorán Kincső 197 pont
Vántus Boglárka 189 pont
Zoltán Péter 189 pont
Varga Rita 178 pont
Örkényi Virág 174 pont
Szilágyi Eszter 169 pont
Balog Norbert 168 pont
Zahorán Attila
166 pont

A feladatok pontszámait és megoldását a Moodle rendszerben az egyes fordulókon belül az 1-es próbálkozásnál találjátok meg.
Ha bármilyen észrevételetek, kérdésetek adódik, a konyvtar [kukac] andrassygimi.hu e-mail címre írjatok!
A döntő időpontja: 2013. április 25. csütörtök 14 óra
(az eredeti kiírásban április 18. szerepelt, de városi rendezvények miatt egy héttel elhalasztottuk)
A döntő helyszíne: Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, könyvtár
A döntőben egy könyvtárhasználati feladatlapot kell kitölteni, amelyhez az internet segítségét nem lehet igénybe venni, de a könyvekét igen!

 

 
Természettudományos sikerek PDF Nyomtat Email
2012 október 27., szombat 12:19

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert-emlékév tiszteletére tanulmányi versenyt hirdetett a biológia, kémia valamint a fizika tantárgyakban járatos diákok számára.

Gimnáziumunk csapata - Duma Lilla, Szabados Márk 11.B és Nyárfádi Gabriella 10.B - 29 iskola 35 csapata közül a harmadik helyezést érte el. Felkészítő tanáruk Kovács Miklós volt.

A versenyről részletesebben cikk olvasható a Szeged ma honlapján. (A fényképek is onnan lettek átvéve.)

Az eredményhez gratulálunk.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 4