Magyar
Áprilisi sikerlista Magyar nyelv és irodalomból PDF Nyomtat Email
2019 április 17., szerda 19:14

A hónap első felében megrendezett országos, megyei és városi versenyeken az alábbi nagyszerű eredmények születtek:

 

  • Köles Kende Bátor 12. B osztályos tanuló az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny döntőjében 1. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Dr. Farkasné Csató Katalin tanárnő
  • Olasz Ágnes 10. E osztályos tanuló az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny megyei döntőjén 1. helyezett lett. Felkészítő tanára: Buzás Edina tanárnő
  • A városi középiskolai vers- és prózamondó versenyen Fehér Gábor Bendegúz 12. D osztályos tanuló és Kovács Laura 11. E osztályos tanuló KÜLÖNDÍJBAN részesült.
  • A költészet napja alkalmából meghirdetett mezőhegyesi területi vers- és prózamondó versenyen Fehér Gábor Bendegúz 12. D osztályos tanuló 1. helyezést,  Kovács Laura 11. E osztályos tanuló 3. helyezést ért el.  Felkészítő tanáruk: Tárnok Erika tanárnő

 

Büszkék vagyunk Rátok, a kiváló eredményekhez szívből gratulálunk, további sikereket kívánunk!


Köles Kende Bátor 12. B osztályos tanuló,
az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny döntőjének győztese

 

 
Szép siker a Justh Zsigmond versmondó versenyen PDF Nyomtat Email
2019 március 07., csütörtök 09:54

Február 15-én rendezték meg Orosházán a Justh Zsigmond vers- és prózamondó versenyt, amelyen két kategóriában mérethettették meg magukat a versenyzők. A 9-10. évfolyam kategóriájában Hegedűs László, 9.D osztályos tanuló I. helyezett és közönségdíjas lett, a 11-12. évfolyam kategóriájában Fehér Gábor Bendegúz, 12.D osztályos tanuló II. helyezést ért el.

Eredményükhöz gratulálunk!



 
A nyelv nem az enyém - beszámoló két versenyről PDF Nyomtat Email
2019 február 26., kedd 17:42

„A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk” 
(Kazinczy Ferenc)

A magyartanárok munkaközössége 2019. február 14-én megszervezte az andrássys diákok számára két rangos országos verseny iskolai fordulóját.

Az egyik megmérettetés az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny, amelynek írásbeli és szóbeli része is van; a másik pedig az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny. Ez utóbbi versenyen azt a feladatot kapták a tanulók, hogy 30 perces felkészülés után ötperces szónoki beszédet tartsanak Eötvös József, magyar jogász, író, miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke gondolatából kiindulva: „Az ész az embernek nem azért adatott, hogy a természet felett uralkodjék, hanem, hogy azt követni s annak engedelmeskedni tanuljon.”

Élvezetes, színvonalas szóbeli produkciókat hallhattunk mindkét versenyen. A legjobbak képviselik iskolánkat a megyei, illetve regionális fordulókon.

Eredmények:

Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny

1. hely: Olasz Ágnes 10. 
2. hely Vincze Rebeka 10. E
3. hely: Gerebenits Zóra 10. E

Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny

1. hely: Köles Kende Bátor 12. B
2. hely: Domokos Krisztián 10. B
3. hely: Szák-Kocsis Benjámin 10. E

Különdíj: Berta Álmos 9. B

 

 
Kiváló eredmények a Simonyi Emlékversenyen PDF Nyomtat Email
2018 december 07., péntek 21:11

2018. november 16-17-én immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Gyulán az országos Simonyi Imre Emlékversenyt. A jelentkezők több kategóriában is megmérettethették tudásukat, tehetségüket, pl. versmondásban, versírásban, fotózásban, versillusztrálásban. Diákjaink ebben az évben kiemelkedően teljesítettek.

A versmondás kategóriájában 9. évfolyamon I. helyezést ért el Hegedűs László, 9.D osztályos tanuló (felkészítő tanár: Tárnok Erika), 10. évfolyamon szintén I. helyezett lett Hargitai Gergő, 10.B osztályos tanuló (felkészítő tanár: Tárnok Erika), a 11-12. évfolyam versenyét pedig Kovács Laura, 11.E osztályos tanuló nyerte (felkészítő tanár: Tárnok Erika), Fehér Gábor, 12.D osztályos tanuló ugyanitt különdíjas lett (felkészítő tanár: Tárnok Erika).

A versírás kategóriában Szigeti Boglárka, 9.C osztályos tanuló III. helyezést ért el (felkészítő tanár: Roósz Judit). A fotópályázaton pedig Polyák Máté, 10.D osztályos tanuló különdíjas lett.

Eredményükhöz gratulálunk!

Hegedűs László - Hargitai Gergő - Kovács Laura - Fehér Gábor

Szigeti Boglárka - Verse letölthető innen.

Polyák Máté

 
A magyar nyelv és irodalom hete az Andrássyban PDF Nyomtat Email
2018 november 21., szerda 21:07

Iskolánkban november 12-16. között rendeztük meg az immár hagyománnyá vált MAGYAR NYELV HETÉT. Ezekben a napokban a magyar munkaközösség szervezésében versenyeket, valamint rendhagyó irodalom- és nyelvtanórát is tartottunk. A versenyeken összesen közel 80 diákunk vett részt, mindenki részvételét, érdeklődését köszönjük!  Közülük a legjobbak jutalmakat kaptak, eredményeikhez gratulálunk, ők fogják majd képviselni iskolánkat a városi ill. megyei versenyeken. Az alábbi eredmények születtek:

VERS- és PRÓZAMONDÓ VERSENY:

1. hely: Fehér Gábor 12. D
2. hely: Kovács Laura 11. E és Hegedűs László 9. D
3. hely: Tóth Szilvia 11. E

KAZINCZY SZÉPKIEJTÉSI VERSENY:

1. hely: Melis Zsuzsanna 12. B
2. hely: Zengő Bettina 11. B
3. hely: Tóth Gergő 9. E

HELYESÍRÁSI VERSENY:

1. hely: Székács Márk 9. D
2. hely: Mucsi Klaudia 11. E
3. hely: Csók Tünde Noémi 12. D

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 10