Hírek
Tájékoztató a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban emelt szintű írásbeli érettségire beosztott vizsgázók számára PDF Nyomtat Email
2021 április 27., kedd 07:31

Egészségvédelmi intézkedések

Tisztelt Vizsgázók!

Intézményük több vizsgatárgyból emelt szintű írásbeli vizsgahelyszín. A járványhelyzetre tekintettel a megszokottól némileg eltérő eljárásrend alapján szükséges az egészség védelme és a vizsgák minél megnyugtatóbb lebonyolítása érdekében együttműködnünk. Mindez közös feladat és közös felelősség! Arra kérünk minden gimnáziumunkban emelt szintű írásbelire beosztott vizsgázót, hogy az alábbi eljárásrendnek megfelelően járjon el és segítse a vizsgák zavartalan lebonyolítását.

Hogyan érkezzem az iskolába?

Lehetőleg egyénileg saját közlekedési eszközzel (autóval), gyalog érkezzünk. A tömegközlekedést csak a legszükségesebb esetben vegyük igénybe. A kerékpárral, autóval érkezők számára intézményünk nem tud parkolási, tárolási lehetőséget biztosítani.

Hogyan történik a beléptetés az intézménybe?

Az iskola aulája előtt a főbejáratnál történik. A csoportosulás, a személyes kontaktus nem megengedett. Ha többen jelennek meg egyszerre, két méterre egymástól kell várakozni.

Belépés 3 helyen lehetséges a vizsgateremtől függően (A épület az OBI-tól távolabbi, B épület OBI-hoz közelebbi épület)

Matematika: (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Történelem: (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Angol nyelv:

vizsga a lány kollégiumban - belépés a bal oldali kerti kapun

vizsga a fiú kollégiumban - belépés a jobb oldali kerti kapun

vizsga az A épület földszintjén - belépés a bal oldali kerti kapun

vizsga az A épület II. emeletén - belépés a bal oldali kerti kapun

vizsga a B épület I. emeletén - belépés középen az aulába

vizsga a B épület II. emeletén - belépés a jobb oldali kerti kapun

Német nyelv (vizsga a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Kémia (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Emelt szintű érettségi szakmai tantárgyakból (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Biológia (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Informatika (vizsgák az A épület II. emeletén) belépés a bal oldali kerti kapun

Fizika (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Mi legyen a vizsgázónál?

Személyi igazolvány, az előzetesen kiküldött vizsgabehívó (lehetőség szerint kinyomtatva), esetleg a telefonra letöltve.

A vizsga során használható segédeszközök. Az intézmény segédeszközt csak korlátozott számban tud biztosítani. Ha valaki ezt veszi igénybe, a használat előtt és után kötelező a kéz fertőtlenítése.

Papírzsebkendő, csokoládé, szendvics, üdítő, ásványvíz stb. mind hozható.

Milyen védőfelszerelésről gondoskodjam?

A kisebb kiszerelésű kézfertőtlenítőt minden vizsgázó számára ajánljuk! Saját maszkot kell és gumikesztyűt lehet hozni.

Az intézmény a folyamatos kézfertőtlenítést biztosítja, sőt a belépésnél fokozottan ellenőrzi is! Virucid hatású kézfertőtlenítők a beléptető pontok mellett a folyosókon, a mellékhelyiségek előtt és a vizsgatermekben is lesznek! A mellékhelyiségekben virucid folyékony szappan és megfelelő mennyiségű papírtörlő áll a rendelkezésre. A takarító személyzet a vizsgák alatt is folyamatosan fertőtleníti a folyosókat, mosdókat, mellékhelyiségeket. A vizsgák végeztével naponta kitakarítják és felületi fertőtlenítést végeznek a vizsgatermekben.

A vizsgateremben is többször fel fogják hívni a felügyelő tanárok a kézfertőtlenítésre a figyelmet!

Mikorra érkezzem?

A vizsgák matematikából, történelemből, angol nyelvből és német nyelvből 9 órakor kezdődnek, a többi vizsga 8 órakor. A hatékony beléptetés miatt kérünk mindenkit, hogy a lehetőségeihez mérten az alábbi időpontokban jelenjen meg a vizsga előtt:

Akinek a neve az ABC betűi szerint

A-K közötti betűvel kezdődik 8:00-8:15 között jelenjen meg,

a többiek lehetőség szerint 8:15-8:30 között érkezzenek a 9 órakor kezdődő vizsgák esetén.

(8 órakor kezdődő vizsgák esetén 7:00-7:15 és 7:15-7:30 a javasolt időpont.)

Akik hamarabb ide érnek, megnyugtató távolságból várjanak, sétáljanak, üljenek az autóban, kerüljék a csoportosulást!

Hogyan lépek be az iskola területére?

Már az aula előtt plakátok lesznek kihelyezve nyilakkal és egyéb információkkal mind a két oldalon! Kérünk mindenkit, még otthon rögzítse magában, hogy melyik terembe kell mennie és ennek megfelelő sorba álljon be. A főbejárat előtt paravánok is ki lesznek helyezve információkkal. A belépéskor a kéz fertőtlenítése, lázmérés, maszkviselés kötelező.

Hogyan jutok el a megfelelő terembe?

Eligazító táblák jelzik az egyes termek megközelítési lehetőségét.

A B épület II. emeletére a B épület hátsó bejáratán az épület udvar felöli részén kell bemenni, utána fel a II. emeletre.

A B épület I. emeletére az aulán keresztül fel, majd jobbra kell menni.

Az A épület földszintjére az épület árkádok felöli bejáratánál lehet belépni.

Mi történik a teremben?

Az épületbe beérve nem lehet megállni, mosdóba menni, a leggyorsabban, távolságot tartva meg kell keresni a vizsgatermet. A folyosó felügyelő tanárok segítenek, a terem ajtón látszanak a vizsgázók nevei.

A teremben smiley-k jelzik azokat a helyeket, ahova le lehet ülni. Ezeket kell keresni.

A teremben szigorúan be kell tartani a már ott tartózkodó felügyelő tanár utasításait, személyes kontaktus nem lehetséges, tartani kell a 2 m-es távolságot.

A vizsgatermet csak a felügyelő tanár engedélyével, az ő általa meghatározott feltételekkel lehet elhagyni a belépés pillanatától kezdve. A szigorú szabályok az angol nyelv írásbeli vizsga szünetében is érvényesek.

Minden feltétel adott a zavartalan vizsgázáshoz.

Mindenkinek sok szerencsét és eredményes vizsgázást kívánunk.

 

Békéscsaba, 2021. április 27.

Kovács Tibor sk.
KH megbízott (emelt szintű írásbeli)

Szabó László sk.
intézményvezető

 

 
Nyugodj békében Igazgató Úr! PDF Nyomtat Email
2021 március 04., csütörtök 19:03

Nyugodj békében Igazgató Úr!

Az elmúlt héten kaptuk a szomorú hírt, hogy 90. életévében elhunyt Kruchió Gábor Igazgató Úr, aki intézményünk elsőszámú jogelőd intézményének, a Rózsa Ferenc Gimnáziumnak volt negyedszázadon keresztül az igazgatója.

Kruchió Gábor negyedszázados igazgatói munkáját nem lehet röviden összefoglalni. Aki ezt 25 éven keresztül megfigyelhette, az egy iskoláját szerető, iskolájáért mindig kiálló és keményen dolgozó embert láthatott benne. Olyan történelmi korszakra esett igazgatói munkássága – a korszak minden negatívuma ellenére is - amikor iskolaépítő munkát lehetett folytatni akkor, ha azt egy igazgató úgy akarta. Kruchió Gábor Igazgató Úr pedig ezt nagyon akarta.

Építette az iskolát a szó fizikai értelmében. Ha valaki járt benne 1967-ben is és 1992-ben is, az láthatta a különbséget. Belső megújulás, új szaktantermek kialakítása, könyvtári olvasóterem létrehozása, régi épület lebontása, új épülettel való bővítés, a kulturált menza, a megújuló sportudvar és persze a bükkszentkereszti üdülő felépítése jelzik ennek főbb állomásait. De építette az iskolát a szó tartalmi, szellemi értelmében is. A különböző osztálytípusok indítása, a kísérletezés végigkísérte egész pályafutását még utolsó igazgatói éveiben is. És építette a szóemberi értelmében is, hisz mindig arra törekedett, hogy a nevelőtestületbe minél jobb tanárok kerüljenek.

A sors iróniája, vagy kegyetlensége, hogy amikor az iskola már otthonossá vált, szakmai színvonala elismerten magas volt, és amikor igazgató úr nyugdíj előtt állt, akkor jöttek azok a változások, amelyek miatt végül az iskolának a helyét el kellett hagynia, mindazzal együtt, amit ott Kruchió Igazgató Úr felépített. Mi, akik maradtunk benne, akkor jöttünk rá, hogy a legfontosabb nem az épület, hanem a szellemi tartalom és az emberek, a tanárok, akik ezt tovább tudják vinni. És mert ez sikerült, ezért mondhatjuk mai is, Igazgató Úr, hogy ez még mindig a Te iskolád is, még ha ezt a benne dolgozók, az ide járók többsége már nem feltétlenül tudja.

Tisztelt Igazgató Úr! Az iskolára, iskoládra mindig jellemző volt, hogy tanári kara nagyjából 40%-ban egykori diákjaiból állt. Ma is ez a helyzet. 29 ilyen tanárunk, óraadónk van ma is. És még most is 24 olyan tanárunk van, akit egykor te vettél fel ide, aki egykor a te diákod volt, Igazgató Úr! Azok az etikai elvek pedig, amelyeket te honosítottál meg az egykori Rózsában, még ma is meghatározzák mindennapjainkat. Ezért hisszük azt, hogy munkád nem volt hiábavaló, mert ami abból továbbvihető volt, azt mi igyekeztünk továbbvinni és megőrizni a jövő számára!

Számomra pedig, aki nagyon régi rózsás vagyok – és talán ezzel nem vagyok egyedül – Te maradsz az Igazgató, ez a cím csak Neked jár!

Komáromi István,
akit Te vettél fel ide diáknak,
Te vettél fel ide tanárnak,
és aki követett az igazgatói székben – amennyire és ameddig tudott

 

 
A menza befizetésének időpontjai a 2020/2021. tanévben PDF Nyomtat Email
2020 október 27., kedd 11:51

A menza fizetés dátumát egy letölthető  dokumentum tartalmazza. Kérünk mindenkit a határidők pontos betartására.

 
Online menzadíj befizetés PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 25., péntek 09:57

Letölthető formanyomtatvány.

 
Az Andrássyban emelt szintű írásbeli dolgozatot írók figyelmébe ajánljuk PDF Nyomtat Email
2020 május 01., péntek 19:28

 

Tájékoztató a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban emelt szintű írásbeli érettségire beosztott vizsgázók számára.

Tisztelt Vizsgázók!

Intézményük több vizsgatárgyból emelt szintű írásbeli vizsgahelyszín. A járványhelyzetre tekintettel a megszokottól némileg eltérő eljárásrend alapján szükséges az egészség védelme és a vizsgák minél megnyugtatóbb lebonyolítása érdekében együttműködnünk. Mindez közös feladat és közös felelősség! Arra kérünk minden gimnáziumunkban emelt szintű írásbelire beosztott vizsgázót, hogy az alábbi eljárásrendnek megfelelően járjon el és segítse a vizsgák zavartalan lebonyolítását.

Hogyan érkezzem az iskolába?

Lehetőleg egyénileg saját közlekedési eszközzel (autóval), gyalog érkezzünk. A tömegközlekedést csak a legszükségesebb esetben vegyük igénybe. A kerékpárral, autóval érkezők számára intézményünk nem tud parkolási, tárolási lehetőséget biztosítani.

Hogyan történik a beléptetés az intézménybe?

Az iskola aulája előtt a főbejáratnál történik. A csoportosulás, a személyes kontaktus nem megengedett. Ha többen jelennek meg egyszerre, két méterre egymástól kell várakozni.

A belépés 3 helyen lehetséges a vizsgateremtől függően (A épület az OBI-tól távolabbi, B épület OBI-hoz közelebbi épület)

Matematika: (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Történelem: (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Angol nyelv:

(vizsga az A épület földszintjén) belépés a bal oldali kerti kapun

(vizsga a B épület I. emeletén) belépés középen az aulába

(vizsga a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Kémia (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Biológia (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Egészségügyi alapismeretek (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun

Fizika (vizsgák a B épület II. emeletén) belépés a jobb oldali kerti kapun


Mi legyen a vizsgázónál?

Személyi igazolvány, az előzetesen kiküldött vizsgabehívó (lehetőség szerint kinyomtatva), esetleg a telefonra letöltve.

A vizsga során használható segédeszközök. Az intézmény segédeszközt csak korlátozott számban tud biztosítani. Ha valaki ezt veszi igénybe, köteles gumikesztyűben vizsgázni, melyet a tantermekben tudunk biztosítani.

Papírzsebkendő, csokoládé, szendvics, üdítő, ásványvíz stb. mind hozható.

Milyen védőfelszerelésről gondoskodjam?

A kisebb kiszerelésű kézfertőtlenítőt minden vizsgázó számára ajánljuk! Saját maszkot és gumikesztyűt lehet hozni. Az intézmény a beléptetéskor maszkot biztosít az azt kérő vizsgázók számára.

Az intézmény a folyamatos kézfertőtlenítést biztosítja, sőt a belépésnél fokozottan ellenőrzi is! Virucid hatású kézfertőtlenítők a beléptető pontok mellett a folyosókon, a mellékhelyiségek előtt és a vizsgatermekben is lesznek! A mellékhelyiségekben virucid folyékony szappan és megfelelő mennyiségű papírtörlő áll a rendelkezésre. A takarító személyzet a vizsgák alatt is folyamatosan fertőtleníti a folyosókat, mosdókat, mellékhelyiségeket. A vizsgák végeztével naponta kitakarítják és felületi fertőtlenítést végeznek a vizsgatermekben.

A vizsgateremben is többször fel fogják hívni a felügyelő tanárok a kézfertőtlenítésre a figyelmet!

Mikorra érkezzem?

A vizsgák matematikából, történelemből és angol nyelvből 9 órakor kezdődnek, a többi vizsga 8 órakor. A hatékony beléptetés miatt kérünk mindenkit, hogy a lehetőségeihez mérten az alábbi időpontokban jelenjen meg a vizsga előtt:

Akinek a neve az ABC betűi szerint

A-K közötti betűvel kezdődik 8.00-8.15 között jelenjen meg,
a többiek lehetőség szerint 8.15-8.30 között érkezzenek a 9 órakor kezdődő vizsgák esetén.
(8 órakor kezdődő vizsgák esetén 7.00-7-15 és 7.15-7.30 a javasolt időpont.)

Akik hamarabb ide érnek, megnyugtató távolságból várjanak, sétáljanak, üljenek az autóban, kerüljék a csoportosulást!

Hogyan lépek be az iskola területére?

Már az aula előtt plakátok lesznek kihelyezve nyilakkal és egyéb információkkal mind a két oldalon! Kérünk mindenkit, még otthon rögzítse magában, hogy melyik terembe kell mennie és ennek megfelelő sorba álljon be. A főbejárat előtt paravánok is ki lesznek helyezve információkkal. A belépéskor a kéz fertőtlenítése kötelező, itt lehet maszkot kérni, de lehet használni az otthonról hozott maszkokat is.

Hogyan jutok el a megfelelő terembe?

Eligazító táblák jelzik az egyes termek megközelítési lehetőségét.

A B épület II. emeletére a B épület hátsó bejáratán az épület udvar felöli részén kell bemenni, utána fel a II. emeletre.

A B épület I. emeletére az aulán keresztül fel, majd jobbra kell menni.

Az A épület földszintjére az épület árkádok felöli bejáratánál lehet belépni.

Mi történik a teremben?

Az épületbe beérve nem lehet megállni, mosdóba menni, a leggyorsabban, távolságot tartva meg kell keresni a vizsgatermet. A folyosó felügyelő tanárok segítenek, a terem ajtón látszanak a vizsgázók nevei.

A teremben smiley-k jelzik azokat a helyeket, ahova le lehet ülni. Ezeket kell keresni.

A teremben szigorúan be kell tartani a már ott tartózkodó felügyelő tanár utasításait, személyes kontaktus nem lehetséges, tartani kell a 2m-es távolságot.

A vizsgatermet csak a felügyelő tanár engedélyével, az ő általa meghatározott feltételekkel lehet elhagyni a belépés pillanatától kezdve. A szigorú szabályok az angol nyelv írásbeli vizsga szünetében is érvényesek.

Minden feltétel adott a zavartalan vizsgázáshoz.

Mindenkinek sok szerencsét és eredményes vizsgázást kívánunk.


Békéscsaba, 2020. május 1.


Kovács Tibor sk.

KH megbízott (emelt szintű írásbeli)


Szabó László sk.

intézményvezető

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 38