Andrássy DiákSport Egyesület PDF Nyomtat Email
2015 március 04., szerda 20:40

Tisztelt Szülők!


Korábbi felhívásunkból már tájékozódhattak arról, hogy szándékunkban áll létrehozni az Andrássy Diáksport Egyesületet (ezután ADSE).
Az eredeti tervezethez képest több ponton módosítottuk az alapszabály tervezetét, ami most készült el azzal a tartalommal, amelyet az Önök számára is hozzáférhetővé tettünk: szövegét tanulmányozhatják az intézmény honlapján.
Mi úgy látjuk: tanulóink fizikai, egészségi állapotának megőrzése, javítása érdekében van bőven tennivalónk. Ehhez – többek között – sporteszközök kellenek.
Mi úgy gondoljuk: az iskolában nagy hagyományokkal rendelkező diáksport versenyeztetést sem szabadna amiatt abbahagynunk, mert hiányzik a pénzügyi fedezete. Úgy gondoljuk, hogy a diáksport sikerekben mindenki érdekelt, aki ide jár és így a szüleik is. Szeretnénk azt is, hogy a mindennapos testnevelés délutáni, tömegsport jellegű óráit is játékosabbá tudjuk tenni.
Az iskola alapítványa, amelynek bevételei az elmúlt években a felére estek vissza, nem képes tovább támogatni a versenyeztetést, mert erre már nincs pénze. Alapítványunk a jó tanulmányi teljesítmények, versenysikerek elismerését, illetve a hiányzó informatikai eszközök saját tulajdonba vásárolt eszközökkel való kisegítését tekinti most szükségesebbnek, többre nincs anyagi ereje.
Az egészség megőrzése, az iskola hírének további öregbítése újabb sportsikerekkel tehát valamennyiünk közös érdeke. Pillanatnyilag más megoldást nem látva az előrelépésre kérjük, támogassa – terveink szerint havi 100, tanévenként így 1000 forinttal – az iskolai testnevelést és az iskola nevében a versenyeken való részvételt felvállaló diákjainkat.
A támogatás természetesen önkéntes, de aki azt vállalja, annak előre megköszönjük a létrehozandó egyesület működéséhez való hozzájárulását. Amennyiben nem tudja, vagy kívánja támogatni, amiatt gyermekét semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem érheti.
Kérjük, tanulmányozza az alapszabály tervezet szövegét. Kiegészítésként kiemelten tájékoz-tatjuk arról, hogy minden eszköz, amit az egyesület vásárol az egyesület – és nem az intézmény – tulajdona lesz. 
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az elnökségbe a testnevelő tanárok közül az ADSE szervezését kezdeményező Pap Csaba tanár urat, az intézményvezetés részéről Kovács Tibor intézmény-vezető-helyettes urat – aki a következő három évben még tervezhetően maga is szülő – és a szülők önként vállalkozó képviselőjét javasoljuk. A szülői képviselő esetében azt tartanánk szerencsésnek, hogy olyan kilencedik évfolyamos tanuló szülője legyen, akinek gyermekét sem a javasolt elnökségi tagok, sem az intézményvezető nem tanítja. Természetesen más év-folyamokról is lehet erre jelentkezni az előbb említettek figyelembe vételével.
Az intézmény vezetőjét tudatosan hagytuk ki az elnökségből, mert nem akarjuk ezzel meg-kérdőjelezni az egyesület autonómiáját.
Az elnökség az alapszabály tervezet szerint csak egységes határozatot hozhat. Így minden tagnak vétójoga van.
Kérjük, amennyiben az alapszabály tervezetével kapcsolatban bármilyen észrevétele van, azt 2015. március 13-ig juttassa el hozzánk. Amennyiben szeretne az elnökségben részt venni azt is jelezze nekünk. Ez most még nem sürgős, hisz az egyesület csak ezután kerül bejegyzésre.

Számítunk támogatására!
Köszönettel és tisztelettel:

Békéscsaba, 2015. február 25.

Pap Csaba
elnökségi tagjelölt

Kovács Tibor
elnökségi tagjelölt

Komáromi István
intézményvezető