Az Andrássyból került ki Békéscsaba Diákpolgármestere PDF Nyomtat Email
2014 október 20., hétfő 12:28

Az Andrássy Gyula Gimnázium győzelmével ért véget a 23. Garabonciás Napok. A Foolscreen névvel induló csapat a filmek izgalmas világát választotta témának. Az iskola jelöltje, Kató Kornél Békéscsaba diákpolgármestereként egy diákoknak szóló filmfesztivál megszervezését tűzte ki célul stábjával.
A Garabonciás Napok fergeteges eseményeiről Győrfi Zsófi számolt be írásában.

AZ ANDRÁSSY FOOLSCREEN CSAPATA NYERTE A GARABONCIÁST

Amikor lehetőséget kaptam rá, hogy írjak a Garabonciás napokról, egyből izgatott lettem. Hirtelen annyi minden eszembe jutott. Azt hittem könnyű dolgom lesz, mivel rengeteg izgalmas dolog történt a hét folyamán. Együtt sírtunk, együtt nevettünk, együtt szurkoltunk és szorítottunk iskolánk jelöltjeiért és stábjukért. Rájöttem, hogy azt a hangulatot, azt a látványt szinte lehetetlen szavakba önteni, ami ezen a héten fogadott minket. Nem csak egyénileg voltak az iskolák együtt, hanem csapatként, az összes iskola együtt szurkolt a másikért. Csodálatos volt látni, hogy nem ellenségekként tekintettek egymásra az iskolák, hanem barátokként. Ez az az esemény, ami összehozza egész Békéscsabát.

Egy varázslatos hét zárult le a XXIII. Csabai Garabonciás Napokkal. 8 iskola indult útnak, hogy szerencsét próbáljon és felküzdje magát a dobogó legfelső fokára. A fáklyás felvonulástól szinte dobogott Békéscsaba szíve. Majd a Halott Pénz együttes villanyozta fel a fiatalságot, és adott egy olyan kezdő hangulatot, amely megalapozta az egész heti izgalmat és vidámságot. A kedd esti Happening csak hab volt a tortán, hiszen annyira kitettek magukért a jelöltek és a stábok, hogy látványosabbnál látványosabb fellépésekkel, videókkal és táncokkal szórakoztatták a tomboló közönséget. Ennyi izgalom után kampánykoncertek zárták a napot. A következő napon is, mint minden addigi napon, napközben különböző izgalmas programokkal várták a fiatalokat a stábok és jelöltjeik. Este ismét koncertekkel fokozták a hangulatot.

Aztán eljött a várva várt nap, amiért egész héten izgult a közönség, eljött a záró est! Csütörtökön még utolsó erejüket, legjobb tudásukat, hangjukat, tánclépéseiket és humorukat bevetve megmutatták, ki mit tud még bevetni a győzelem érdekében. Amíg egymással versengtek a jelöltek és stábjaik, hogy minél több elektor tetszését elnyerjék, addig gyülekezett a diáksereg, hogy ott álljon saját iskolája mellett, mikor kihirdetik az eredményt. Mikor felsorakoztak a jelöltek a színpadon, torkokban dobogó szívvel és szúró tekintettel figyeltek minden egyes szót és mozzanatot a színpad felöl.

Elindult az eredményhirdetés. Visszaszámlálás. 8. Braun Gergő, Vízmű (Peacemakers), 7. Kiss Bettina, BéKSZI (CARing soldiers), 6. Zana Márk, Gészi (g-ace-i), 5. Gerebenics Laura, Közgé (Born to Die), 4. Détár Ákos, Szegya (Let's go) és jött az utolsó három dobogós neve. Ekkor már a közönség szinte tombolt, dörömbölve, iskoláik jelöltjeinek nevét őrjöngve kiabálták, a teremben vágni lehetett a feszültséget és egy kis hatásszünet után megindult a dobogós helyezettek kihirdetése. A XXIII. Garabonciás Napok varázslatos és mélyen tisztelt alpolgármesteri címét Óré Dániel, Belvár ( Wonderland) érdemelte ki . Az utolsó két iskola maradt talpon. Jobb sarokban az Andrássy jelöltjével, Kató Kornéllal (Foolscreen), aki felvette a harcot az idővel és felhívta a fiatalság figyelmét stábjával arra, hogy mindenki legyen saját élete főhőse, és ne hagyja, hogy kifolyjon az idő a kezei közül. A bal sarokban a BEG (Beguette) jelöltje a válogatott, a francia, aki 2 lóerővel húzott lovas hintón érkezett, a menzák védelmezője Koszecz Kristóf. A közönség tombolt. Néma csend és elhangzott a 2. helyezett neve, aki nem volt más, mint Koszecz Kristóf. ANDRÁSSY, ANDRÁSSY, ANDRÁSSY! Harsogta minden torok a teremben, könnyekbe fulladt szemekkel ölelkezve szaladtak egymásnak gratulálni a csapatok! Megcsináltuk. Megnyertük. A XXIII. Garabonciás napok utánozhatatlan és verhetetlen győztese az Andrássy Kató Kornél vezetésével a Foolscreen stábjával! Gratulálok mindenkinek, nagyon szép munka van a produkciók mögött, felejthetetlen pillanatokat szereztetek nekünk!

Győrfi Zsófia 12. C

 

Néhány kép az emlékezetes eseményről.