Andrássy bál PDF Nyomtat Email
2013 február 28., csütörtök 08:05

Február elején először került sor bálkirály és bálkirálynő választásra az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban. Békéscsabán szinte mindenhová eljutott az Andrássy bál híre, nem csoda, hogy az óriási érdeklődés miatt a jegyek is elfogytak a bál napjára.

A 11. C osztály által szervezett bál lényegét talán Juhász Kati főszervező írta körül a legjobban: „Tinifilmbe illő bál”. És valóban, aki ott járt, átélte az egészet, csipkedhette magát, nem álmodik-e.
Miután átadtuk jegyeinket a bordó és fehér lufikkal díszített előtérben, a hömpölygő embertömegből kilépve egy hatalmas, vörös színben úszó teremben találtuk magunkat. A pazarul díszített, hosszú asztalsoroknál ülő, meseszép ruhákba bújt lányok és elegáns öltönyben feszítő fiúk izgatottan várták a bál kezdetét, amit percekkel később Komáromi István igazgató úr nyitott meg, majd a GM tánciskola növendékei mutattak be egy látványos táncprodukciót. Ezt követően tíz bálkirály- és bálkirálynő jelölt sorakozott fel a színpad mellett. Az esemény alatt egy szavazólapot kitöltve segíthettük őket a győzelemhez. A finom vacsorát az Unseen Dreams akusztikus zenekar tette hangulatosabbá. Ezután föllépett a Sandwich Action, melynek énekese Békéscsaba diák-alpolgármestere, Dézsi Áron, gitárosai Székely Ádám és Kovács Máté Bendegúz, dobosa pedig Novák András. Pörgős számai alatt fergetegesen szórakoztunk, a lányok még a kényelmetlen magas sarkúikat is sorban levetették és a színpad szélére sorakoztatták őket.  A következő program a győztes bálkirály és a bálkirálynő kihirdetése lett volna, de előtte még egy meglepetés közös tánc is megmozgatta a tömeget az ismert „Nád a házam teteje...” kezdetű dalocska segítségével. Azóta ha valaki tetőt formál a kezéből, ezekre a vidám percekre gondolunk. Végül a szavazatok alapján Kádi Vivien 12.D és Szabó Zsombor 11.E osztályos tanulók nyerték el a bálkirály- és bálkirálynő címet. A bál záró programjaként DJ Bezo és DJ Edemlock zenéire tombolhattunk.

A képek itt tekinthetőek meg.

Vulgarasz Zoé 9.E