A drámakör története PDF Nyomtat Email
2012 december 10., hétfő 22:04

Drámakör 2011/2012. tanév

Ádámok és Évek ünnepe

2011 őszén alakult meg iskolánkban a drámakör. Ennek apropója az volt, hogy a békéscsabai Jókai Színház a város és a megye középiskoláiból várt jelentkező csapatokat Madách Imre Az ember tragédiája című művének bemutatásához. A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i bemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, ezért ugyanezen a napon került sor az egyes színek kisorsolására is. A 15 színből álló drámai költeményből az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói az ötödik, az Athéni szín bemutatására kaptak FELKÉRÉST Fekete Péter Igazgató Úr és Józsa Mihály Programvezető aláírásával.

Ezután került sor a szereplők kiválasztására:

Szereposztás:

Ádám Dina Norbert
Éva Schneider Tímea
Lucifer Gale Tibor
Kimón Szűcs Edit
Első demagóg Illés Adrián
Második demagóg Falaty Tamás
Első a népből Tóth Ticiána
Második a népből Takács Barbara
Therszitész Szabó Ágnes
Első polgár Hortobágyi Viktória

 

A NÉP: Baji Brigitta, Bátori Enikő, Bereczki Karina, Binder Adrienn, Csernyán Vita, Leszkó Kata, Lipták Villő, Novák Szonja, Papp Kincső, Selmeczi Vanda, Pásztor Zsuzsa, Szántó Tünde, Szendi Rita, Szilágyi Kinga, Szűcs Virág, Tóth Boglárka, Tóth Eszter
KATONÁK: Gémes Dávid, Jócsák Gergő, Tar Miklós
ZENEKAR: Molnár László – tanár úr, Balla Gergő, Kovács Bendegúz

A legnagyobb örömünkre mentorunk Csomós Lajos (nekünk Csomi) színművész lett.

Végre elérkezett a nagy nap, amikor megmutathattuk, hogy mire is készültünk egész évben.

Az első előadásra április 26-án, a másodikra pedig 27-én került sor.

A program célja nem a versengés, nem egymás legyőzése volt, ennek ellenére a versenyszellem végig irányította előadásunkat.

Az Andrássyhoz méltóan kimagasló teljesítményt nyújtottunk, a közönség percekig tartó tapssal „köszönte” meg előadásunkat.
Annak ellenére, hogy az Ádámok és Évák Ünnepe lényege nem a verseny volt, egy zsűri értékelte az előadásokat.
Ennek tagjai voltak: Kiss Tibor Békéscsaba oktatási és kulturális alpolgármestere, Banner Zoltán, író, művészettörténész, előadóművész, Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Zalán Tibor, József Attila-díjas író, dramaturg.

Az Andrássy Gyula Gimnázium csapatát két díjban is részesített a zsűri:

1. A legjobb férfi főszereplő díjat Illés Adrián kapta, aki az „Első demagóg” szerepben tűnt ki a közel száz szereplő közül.

2. A legnagyobb elismerést „A legszebben beszélő szereplő”-díj jelentette számunkra, hiszen az „Athéni szín kara” jellegzetesen szép beszédével anyanyelvünk megtartásának és átadásának fontosságára is felhívta a nézőközönség figyelmét.

Fényképek az eredményhirdetésről itt láthatóak.

Szereplők