Angol retorikai és fordítási verseny 2017. PDF Nyomtat Email
2017 április 11., kedd 12:29

A Digitális Témahéthez illeszkedve a digitalizáció jegyében zajlott az immár hatodik alkalommal megrendezett Megyei Angol Retorikai Verseny az Andrássy Gyula Gimnáziumban, ahol a diákok például az e-könyv előnyeiről, hátrányairól; a mobiltelefonok tanórai használatáról; és a közösségi médiumok hatásairól is tartottak prezentációt, természetesen felhasználva a modern technika által kínált eszközöket. (Fényképek a képek kategóriában találhatóak az eseményről.)

Idén két intézmény, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, valamint a házigazda iskola 15 diákja adta elő témáit közép– vagy emelt szinten a háromfős zsűrinek, és a főként diákokból álló közönségnek.

Középszinten első helyezett lett Velki Dorka (Andrássy; tanára: Molnár László) és Kis Gábor (Belvárosi), második Fehér Gábor Bendegúz és Csipai Klaudia az Andrássyból (tanáruk: Molnár László), a harmadik helyet Zsingor Zóra Zita (Andrássy; tanára: Fekete Réka) és Szabadkai Zsombor (Belvárosi) tanulója szerezte meg. Emelt szinten Liszkai Imre (Andrássy; tanára: Molnár László) állt a dobogó legfelső fokára, Fekécs Lili (Andrássy; tanára: Tímárné Goda Orsolya) második, Gál Zsombor (Belvárosi) harmadik lett.

Az emelt szintű résztvevők közül különdíjban részesült az Andrássyból Fábián Attila (tanára: Molnár László) és Pásztor Csaba (tanára: Deák Anikó), és iskolánkból dicséretet kapott még Góg Imre, Bartha Karina és Kotroczó Zoltán.

Hagyományainkhoz híven, ugyanezen a napon adtuk át ünnepélyes keretek között a már korábban, körülbelül 150 diák részt vételével négy kategóriában lebonyolított fordítási versenyünk díjait. Itt az alábbi eredmények születtek:

 

1. kategória

1.

Bencsik Enikő

9. C

Tanára: Szekeráné Burján Mariann

2.

Mahler Martin

9. A

Tanára: Fekete Réka

3.

Hajdu János

10. B

Tanára: Deák Anikó

2. kategória

1.

Csenke Nándor

10. E

Tanára: Tímárné Goda Orsolya

2.

Novák Győző

9/C

Tanára: Diósné Kmetykó Gabriella

Szilágyi Alex

9/B

Tanára: Malatyinszki Edit, Kadelka Andrea

3.

Labos Júlia

11/B

Tanára: Deák Anikó

Fábián Annamária

11/C

Tanára: Szekeráné Burján Mariann

Balogh Imre

9/B

Tanára: Malatyinszki Edit

3. kategória

1.

Juhász Boglárka

10/E

Tanára: Tímárné Goda Orsolya

Ragály Emese

11/A

Tanára: Kadelka Andrea

2.

Liszkai Imre

10/A

Tanára: Molnár László

Kamenyiczki Ramóna

9/C

Tanára: Tímárné Goda Orsolya

3.

Máté Nóra

9/D

Tanára: Fekete Réka

+ különdíjasok:

Molnár Alexandra

11/D

Tanára: Golovics Éva

Kiss Alexandra

11/A

Tanára: Kadelka Andrea

Alt Judit

11/A

Tanára: Kadelka Andrea

4. kategória

1.

Bagi Péter

12/D

Tanára: Tímárné Goda Orsolya

2.

Csík Tímea

11/C

Tanára: Fekete Réka

3.

Lagzi Dóra

9/E

Tanára: Fekete Réka

Lipták Petra

11/E

Tanára: Golovics Éva

Babinszki Vera

12/E

Tanára: Molnár László

 

Az idei „angolos” napunkat a Digitális Témahéthez kapcsolódva színesítette még a Szegedi Egyetem Szociális- és Fejlődéspszichológiai Tanszékéről érkező tanszékvezető, Dr. Szabó Éva „A digitális szakadékon innen és túl” címmel tartott nagysikerű előadása, és tanáraink lebilincselő képes élménybeszámolói a tavalyi, Erasmus+ Mobilitás pályázaton nyert tanulmányútjaikról.

Az igen tartalmas, és színvonalas programoktól feltöltődve reméljük, hogy az elkövetkezendő években is hasonló élményekben osztozhatunk.

 

Tímárné Goda Orsolya
angol munkaközösség-vezető