Szlájentific Calculation PDF Nyomtat Email
2017 február 28., kedd 19:14

2017. február 21-én délután zajlott az évfolyamok közötti matematikavetélkedő iskolánkban.

Rekord számú csapat (30 db 3-5 fős) nevezett a versenyre, közel 150 tanuló gondolkodott együtt a változatos feladatok megoldásán. Ezenkívül 5 fős lelkes és eredményes tanári csapat is emelte a rendezvény színvonalát.

Kovács Eszter 10.B osztályos tanuló beszámolója:

„A verseny délután 3 órakor kezdődött. A 11.D osztály igazán remek hangulatot alakított ki a szervezéssel és a vicces feladatokkal. Voltak azonban matematikai tudást igénylő feladatlapok is, így a csapatokon belül mindenki megtalálhatta a számára legideálisabb tevékenységet.

Két feladatlapon a teljes versenyidő alatt dolgozhattak a résztvevők, de e mellett folyamatosan kaptunk különböző rövid beadandókat is, így a javítás gördülékenyen ment a szervezőknek. Nagy pozitívuma volt a versenynek, hogy minden csoporthoz tatozott egy külön segítő, akit nyugodtan megkérdezhettünk, ha valami nem volt világos.

A verseny körülbelül fél 5-kor ért véget.

Ezután egy rövid szünet következett, majd elérkezett az eredményhirdetés pillanata.

A jutalmak igazán találóak voltak, és a megmaradt citromos nápolyik is gazdára találtak.

Elmondhatjuk, hogy a 11.D-sek és a többi szervező igazán kiváló munkát végzett.”

A verseny első helyezettje a 10.B osztály Pitagyrosz tétele elnevetésű csapata lett. Tagjai: Polgár Dominika, Zsingor Zóra, Szolnoki Anita, Rózsa Sára, Gátszegi Gerda.

Köszönjük a 11. évfolyam matematika fakultációs csoportjának a szervezésben és a lebonyolításban végzett fegyelmezett munkáját és a 11.D osztály osztályfőnökének, Szabó Lászlónak, a tanulóknak nyújtott segítséget.

Reméljük, hogy a jövőben is ilyen jól szervezett, remek hangulatú rendezvény lesz ez a verseny.

Néhány fotó a sikeres délutánról.