ut_a_tudomanyhoz.png
Köszöntjük weblapunkon!
TANKÖNYVOSZTÁS – 2016/2017-es tanév PDF Nyomtat Email
2016 augusztus 06., szombat 14:34

Ingyenes tankönyvre jogosult tanulók számára:

  • Három- vagy többgyermekes családban élő tanuló esetén: az emelt összegű családi pótlékról friss, augusztusi, Kormányhivatal által kiadott igazolást kérünk. Az igazolásokat a tankönyvek átvételekor kell leadni az iskola könyvtárában. Csak azt az igazolást fogadjuk el, amelyen a tanuló után járó családi pótlék összege jelenleg is 16.000 Ft (egyedülálló szülő esetén 17.000 Ft). Kivétel ez alól, ha felsőoktatásban tanuló testvér/ek miatt kevesebb az összeg, ebben az esetben viszont kérjük csatolni a testvér/ek felsőoktatási tanulói jogviszony igazolását, és legkésőbb október 1-ig leadni a magasabb összegű családi pótlékról szóló Kormányhivatalos igazolást!
  • NEM három- vagy többgyermekes családban élő tanuló esetén: amennyiben júniusban még nem lett leadva a megfelelő igazolás, azt a tankönyvek átvételekor kell leadni az iskola könyvtárában.

Az ingyenes tankönyveket a 9. évfolyamos tanulók a lenti táblázatnak megfelelően augusztus 29-30-án, a felsőbb évfolyamosok pedig az első tanítási héten kapják meg.

Csak a megfelelő igazolások ellenében kaphatja meg a tanuló az ingyenes tankönyveket!

 

Fizetős tanulók számára:

9. évfolyam: 2016. augusztus 29-30. az alábbi beosztás szerint:

Osztály

Dátum

Időpont

9. A

augusztus 29.

hétfő

9.00-11.00

9. B

augusztus 29.

hétfő

11.00-14.00

9. C

augusztus 29.

hétfő

14.00-17.00

9. D

augusztus 30.

kedd

9.00-11.00

9. E

augusztus 30.

kedd

11.00-14.00

A matematika, a magyar nyelv, a földrajz és a kémia tantárgyakhoz szükséges könyvek árát a beiratkozáskor adott tájékoztató szerint tankönyvosztásra kérjük. A többi tankönyv árát csekken kell befizetni szeptember 15-ig. A csekkeket a tanulók tankönyvosztáskor kapják kézhez.

10. évfolyam:

A matematika, a földrajz és a kémia tankönyveket szeptember 1-jén, 2-án és 5-én 13-16 óra között az iskolai könyvtárban lehet átvenni. A többi tankönyvet az első tanítási napon, osztályfőnöki órán kapják meg a tanulók, az ahhoz tartozó csekkel együtt. A csekket szeptember 15-ig kell befizetni.

11. évfolyam:

A matematika feladatgyűjteményt szeptember 2-án kapják meg a tanulók, a többi tankönyvet az első tanítási napon, osztályfőnöki órán az ahhoz tartozó csekkel együtt. A csekket szeptember 15-ig kell befizetni.

12. évfolyam:

A tankönyveket az első tanítási napon, osztályfőnöki órán kapják meg a tanulók, az ahhoz tartozó csekkel együtt. A csekket szeptember 15-ig kell befizetni.

 
Iskolánk elnyerte a Mentoráló intézmény címet PDF Nyomtat Email
2014 november 13., csütörtök 11:19

A Köznevelés az iskolában című kiemelt projekt keretében meghirdetett „Mentoráló intézményi működés kialakítására” című pályázaton a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium a Mentoráló intézmény címet nyerte el. A pályázatra beküldött módszertani modell címe: Olvasókör az Andrássyban, elsődleges célja pedig az olvasás megszerettetése a tanulókkal. A foglalkozásokat Dr. Farkasné Csató Katalin és Dr. Mázorné Rácz Erika tanárnők vezetik.

 

 
Az ötven órás közösségi szolgálatról PDF Nyomtat Email
2013 július 05., péntek 12:11

Tisztelt Együttműködő Partnerünk!

Köszönjük, hogy szervezete segít abban, hogy diákunk megfelelő helyen és színvonalon végezhesse közösségi szolgálatát.
Mivel a két intézménynek együttműködési megállapodást kell kötnie, kérem, töltse le a gimnázium honlapjáról a szerződés általunk javasolt szövegét. Amennyiben ez a forma megfelel az ön szervezetének, akkor a megállapodás két példányát legyen szíves kinyomtatni, és a vonatkozó részt kitölteni. Ezután mindkét példányt aláírva legyen szíves eljuttatni intézményünkhöz.

Békéscsaba, 2013. június 17.

Tisztelettel:

Komáromi István
intézményvezető

Letölthető dokumentumok:

 

A fogadó egységek listája itt olvasható.

 

 
Nem látszani - lenni! Nem beszélni - tenni! PDF Nyomtat Email
2008 augusztus 21., csütörtök 21:49

Kedves Látogató!

Köszönjük érdeklődését. Helyesen döntött, amikor honlapunknál megállt. Jó lesz megismernie minket: információkban gazdagabb lesz, többet tud meg az intézményről; sajátos hangulatú, szép épületet látogathat meg.

Mindezek mellett – reményeink szerint – feltárul gimnáziumunk szellemisége, megnyílnak „titkaink” a diákokról, tanárokról, a hétköznapok komoly munkájáról, a diákélet pezsgő napjairól.

Igazgatóként elfogult büszkeséggel ajánlhatom magunkat megismerésre. Tartalmas közösség, érzékeny, céltudatos és többségében szorgalmas diákság. Gyakran igen kemény munka, elszánt erőfeszítés eredményezi sikereinket, amelyekre büszkék vagyunk, és amelyeket szeretnénk tovább gyarapítani.

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium elismert és tekintélyes intézménye fenntartójának, Békéscsaba Megyei Jogú Városnak és Békés megyének egyaránt. Eredményeink alapján országos összehasonlításban is hosszú ideje és tartósan megálljuk a helyünket a gimnáziumok között.

Diákjainknak semmi okuk félni a későbbi megmérettetéstől sem: ha az élet új kihívások elé állítja őket, megfelelő felkészültséget kapnak iskolánkban arra, hogy sikeres válaszokat adjanak ezekre. Tudjuk azt, hogy a felsőoktatásba kerülő tanulóink többsége olyan szilárd alapokat szerez nálunk, amelyekre támaszkodva többségük nem csak bekerül a felsőoktatásba – ez manapság már nem olyan nehéz – hanem sikeresen el is végzi azt és diplomás emberként folytatja pályafutását.

Iskolánk színvonalát diákjaink és tanáraink együtt alakították ki – a szülők gondoskodása és a fenntartó anyagi és erkölcsi támogatása mellett.

Tanáraink között sok meghatározó szakmai tekintély, iskolát teremtő személyiség van. Pedagógiai hitvallásuk a diákok sikerességének elősegítése, a legfőbb összetartó erő pedig a tanulóink iránti szeretet.

Komáromi István
igazgató

 

az iskola cimere