Köszöntjük weblapunkon!
Nyári ügyeleti rend PDF Nyomtat Email
2016 június 21., kedd 13:10

 

2016. július 6. (szerda) 9:00 - 14:00

2016. július 20. (szerda) 9:00 - 14:00

2016. augusztus 3. (szerda) 9:00 - 14:00

2016. augusztus 17. (szerda) 9:00 - 14:00

 

 
Tankönyvrendelés 2016/2017 PDF Nyomtat Email
2016 április 17., vasárnap 06:10

(Csak a leendő 10., 11. és 12. évfolyamosoknak!)

 • A tankönyvrendelést elektronikusan kell leadni az andrassygimi.hu/tankonyv oldalon 2016. április 20-ig! Ajánlott böngészők: Firefox, Chrome.
 • A rendelés módosítására a későbbiek során a tankönyvfelelősnél (Danczik Edit tanárnő) lesz lehetőség május 25-ig, azonban a Könyvtárellátó iskolai szinten könyvenként 15%-ban határozta meg a módosítási limitet, ezért nem biztos, hogy a módosítási igényeket teljesíteni tudjuk!
 • A Könyvtárellátó megváltoztatta a visszáruzás feltételeit is. Ingyenes tankönyvet NEM lehet visszáruzni, a fizetős tankönyvet pedig a tanuló/szülő saját költségén küldheti vissza a Könyvtárellátónak, miután igényét a tankönyvfelelősnek jelezte.
 • A Mozaik kiadó tankönyveinek (MS-sel kezdődő raktári számú könyvek, csak a leendő 10. és 11. évfolyamosoknál) árát majd az első tanítási napon kérjük készpénzben fizetni. Amennyiben ezekről a tankönyvekről ÁFA-s számlát igényelnek, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az iskolai tankönyvfelelőssel!

Egyéb tudnivalók:

 • Minden mezőt ki kell tölteni!
 • Az évfolyamot a következő tanévnek megfelelően kell kiválasztani!
 • Az évfolyam kiválasztása után jelennek meg a könyvek.
 • Az ingyenes tanulók nem választhatják meg, melyik könyv legyen könyvtári, melyik saját! Ha valaki azt választja, hogy igénybe veszi a normatív tankönyvtámogatást, minden könyve könyvtári lesz! Aki nem kíván ezzel élni, ennél a pontnál „Nem”-et válasszon, ekkor minden könyve fizetős lesz!
 • Ha valaki nem veszi igénybe a normatív tankönyvtámogatást, ennek kiválasztása után megjelenik egy szöveges mező a számlázási adatoknak – ezt csak annak kell kitöltenie, aki valóban igényel ÁFA-s számlát!
 • Azok a tankönyvek, amelyeknél a Csoport cella üres, csoportbontástól függetlenül minden tanulónak szükségesek. Azok a tankönyvek, amelyeknél a Csoport cellában megjegyzés található, értelemszerűen az adott csoportokban fognak kelleni. (Ha valaki nem találja a csoportját pl. nyelvkönyvek esetében, az azt jelenti, hogy folytatni fogják a mostani könyvet, vagy máskor fogják megrendelni.) Figyelem! A Csoport cellában az egyes osztályok nevében a jövő tanévi évfolyam szerepel!
 • Tankönyvrendeléssel kapcsolatos kérdésekkel Danczik Edit tanárnőhöz lehet fordulni személyesen a könyvtárban, e-mailben a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. címen, illetve Facebookon!

 

 
Iskolánk elnyerte a Mentoráló intézmény címet PDF Nyomtat Email
2014 november 13., csütörtök 11:19

A Köznevelés az iskolában című kiemelt projekt keretében meghirdetett „Mentoráló intézményi működés kialakítására” című pályázaton a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium a Mentoráló intézmény címet nyerte el. A pályázatra beküldött módszertani modell címe: Olvasókör az Andrássyban, elsődleges célja pedig az olvasás megszerettetése a tanulókkal. A foglalkozásokat Dr. Farkasné Csató Katalin és Dr. Mázorné Rácz Erika tanárnők vezetik.

 

 
Az ötven órás közösségi szolgálatról PDF Nyomtat Email
2013 július 05., péntek 12:11

Tisztelt Együttműködő Partnerünk!

Köszönjük, hogy szervezete segít abban, hogy diákunk megfelelő helyen és színvonalon végezhesse közösségi szolgálatát.
Mivel a két intézménynek együttműködési megállapodást kell kötnie, kérem, töltse le a gimnázium honlapjáról a szerződés általunk javasolt szövegét. Amennyiben ez a forma megfelel az ön szervezetének, akkor a megállapodás két példányát legyen szíves kinyomtatni, és a vonatkozó részt kitölteni. Ezután mindkét példányt aláírva legyen szíves eljuttatni intézményünkhöz.

Békéscsaba, 2013. június 17.

Tisztelettel:

Komáromi István
intézményvezető

Letölthető dokumentumok:

 

A fogadó egységek listája itt olvasható.

 

 
Nem látszani - lenni! Nem beszélni - tenni! PDF Nyomtat Email
2008 augusztus 21., csütörtök 21:49

Kedves Látogató!

Köszönjük érdeklődését. Helyesen döntött, amikor honlapunknál megállt. Jó lesz megismernie minket: információkban gazdagabb lesz, többet tud meg az intézményről; sajátos hangulatú, szép épületet látogathat meg.

Mindezek mellett – reményeink szerint – feltárul gimnáziumunk szellemisége, megnyílnak „titkaink” a diákokról, tanárokról, a hétköznapok komoly munkájáról, a diákélet pezsgő napjairól.

Igazgatóként elfogult büszkeséggel ajánlhatom magunkat megismerésre. Tartalmas közösség, érzékeny, céltudatos és többségében szorgalmas diákság. Gyakran igen kemény munka, elszánt erőfeszítés eredményezi sikereinket, amelyekre büszkék vagyunk, és amelyeket szeretnénk tovább gyarapítani.

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium elismert és tekintélyes intézménye fenntartójának, Békéscsaba Megyei Jogú Városnak és Békés megyének egyaránt. Eredményeink alapján országos összehasonlításban is hosszú ideje és tartósan megálljuk a helyünket a gimnáziumok között.

Diákjainknak semmi okuk félni a későbbi megmérettetéstől sem: ha az élet új kihívások elé állítja őket, megfelelő felkészültséget kapnak iskolánkban arra, hogy sikeres válaszokat adjanak ezekre. Tudjuk azt, hogy a felsőoktatásba kerülő tanulóink többsége olyan szilárd alapokat szerez nálunk, amelyekre támaszkodva többségük nem csak bekerül a felsőoktatásba – ez manapság már nem olyan nehéz – hanem sikeresen el is végzi azt és diplomás emberként folytatja pályafutását.

Iskolánk színvonalát diákjaink és tanáraink együtt alakították ki – a szülők gondoskodása és a fenntartó anyagi és erkölcsi támogatása mellett.

Tanáraink között sok meghatározó szakmai tekintély, iskolát teremtő személyiség van. Pedagógiai hitvallásuk a diákok sikerességének elősegítése, a legfőbb összetartó erő pedig a tanulóink iránti szeretet.

Komáromi István
igazgató

 

az iskola cimere